El compositor valencià Josué Vergara ha guanyat el premi a la millor banda sonora original de curtmetratge al Hollywood Music In Media Awards amb la música que va compondre per al curt Superhéroes (2015), d'Abdelatif Hwidar i Natxo Alapont.

Presentats com «els Oscars de la música de cinema», la sisena edició dels premis Hollywood Music In Media Awards es va celebrar al Fonda Teather de Los Ángeles dimecres passat, va informar ahir la Filmoteca de CulturArts.

Josué Vergara va presentar la seua candidatura a aquests premis a la Filmoteca abans de viatjar als Estats Units per a participar en la cerimònia de lliurament.

Superhéroes també va obtindre el premi a la millor banda sonora de curtmetratge dins dels premis Jerry Goldsmith, que es van celebrar a Màlaga el mes passat, com va informar Levante-EMV, i va figurar en la selecció oficial del Festival Internacional de Música de Cinema de Tenerife (Fimucité).

No és la primera vegada que Josué Vergara està nominat als Hollywood Music In Media Awards. En 2014, va estar triat per tres temes realitzats i produïts d'una manera completament personal: Tierra mojada, Esperando i Motonómadas, que és el tema d'una sèrie documental.

Nascut a València el 1977, Josué Vergara va iniciar els seus estudis de Música en el Conservatori de Ginebra, on va residir en la seua infància i joventut abans de tornar definitivament a València en 1997.

Des d'aleshores ha realitzat un intens treball creatiu dins de l'àmbit de la música, especialitzant-se en els últims anys en la composició de bandes sonores i temes musicals per a pel·lícules.

Després de guanyar el premi en Màlaga, Vergara es mostrava entusiasmat: «En aquests últims mesos la vida m'ha ensenyat que tot somni, si es creu en ell i amb humilitat, es pot fer realitat». Ara, després del premi en la ciutat del cinema, encara ho pot dir més.

Superhéroes és una història on un xiquet (Gael López) utilitza la seua imaginació, estimulada pel seu pare, per a poder enfrontar-se a les frustracions de la realitat: una guàrdia inesperada de la mare que els trenca els plans del cap de setmana junts.