18 de noviembre de 2015
18.11.2015

Joan Francesc Mira rep el Porrot d'Honor

18.11.2015 | 04:15

Joan Francesc Mira i Casterà (València, 1939) rebrà el divendres la distinció máxima que lliura l´Ajuntament de Silla en reconeixement al conreu de les lletres valencianes i a la trajectòria dels autors valencians. Amb l´aprovació unànime del ple de la corporació municipal, el Porrot d´Honor de les Lletres Valencianes homenatja la trajectòria de l´escriptor.

La producció literària i la dedicació cívica de l´antropòleg han estat reconegudes en nombroses ocasions des de 1974 fins a l´actualitat. D´entre la seua obra literària de temàtica valencianista i històrica cal destacar les seues obres Crítica de la nació pura (1984), que discuteix el concepte de nació, Sobre la nació dels valencians (1997) i Els Borja: família i mite (2000). A més de l´assaig i biografia, Mira també ha rebut nombrosos reconeixements per la seua obra narrativa (Cucs de Seda, El professor d´Història i Escacs de Mort ) i les traduccions de la Divina Comèdia, Borja Papa, l´Odissea i Evangelis.

El Porrot d´Honor de les Lletres Valencianes passa a formar part d´una llarga nòmina de premis i reconeixement a la trajectòria de Joan Francesc Mira entre els quals destaquen: Premi Nacional de la Crítica, Premi Serra d´Or, Premi Sant Jordi de novel·la, Premi d´Honor de les Lletres Catalanes, Miquelet d´Honor de la Societat Coral el Miquelet, Premi Joan Fuster.
També ha rebut el Premi Creu Sant Jordi per la seua dedicació cívica i narrativa. Joan Francesc Mira és soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i president d'Acció Cultural del País Valencià.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine