Després d'una llarga trajectòria com a intèrpret que ha versionat al valencià diversos autors i estils com ara jazz i bossa, en Quan abril era abril (Comboi Records 2015) Eva Dénia ofereix un repertori de cançons escrites i arranjades per la mateixa cantant.

«Durant tots aquests anys he anat deixant pels calaixos i les carpetes virtuals esborranys, projectes de melodies, lletres sense acabar... Un dia comprenc que, malgrat que encara em queda tot per aprendre, ha arribat l'hora de posar ordre en els meus apunts», diu l'autora. «Sí, per fi el cos em demana de fer les meues pròpies cançons».

Aquest nou treball es presentarà el 12 de desembre al Teatre del Raval de Gandia, tot i que Dénia ja ha anat rodant-lo parcialment en alguns escenaris juntament amb la

cel·lista Merxe Martínez. Si bé la majoria dels temes són composicions pròpies, Eva Dénia no ha volgut abandonar del tot l'afició per les versions. «Crec que les bones cançons han de ser revisitades de tant en tant, perquè ens enriqueixen a qui les interpretem».

Així, al CD hi ha una versió de Le parapluie, de Georges Brassens, o una adaptació de Fruta boa de Milton Nascimento. A més, ha posat lletra a una melodia de Cesc Alexandri (Agulles de plata) i ha musicat un poema de la valenciana Maria Beneyto, Als amics de tristor.

Inicis

Eva Dénia comença la seua activitat musical a principis dels anys noranta interpretant clàssics del jazz. Ben prompte sent la necessitat de portar al seu terreny aquesta música i s'embarca en l'adaptació a la seua llengua d'alguns dels estàndards més populars, unes versions que finalment edita en el seu primer disc: Adéu Tristesa.

Cantant, guitarrista i compositora, i amb una dilatada carrera musical, Eva Dénia ha dut a terme diferents projectes en l'àmbit de les músiques populars: el jazz, la bossa, la chanson i la música tradicional valenciana.

Quan abril era abril ha comptat amb la direcció artística de Carles Dénia i amb la participació de la cel·lista Merxe Martínez, amb la qual presenta el treball en els escenaris. A més, hi han col·laborat en la gravació Toni Belenguer, David Gadea, José Luis Porras, Lluna Aragón i Carles Dénia.

Merxe Martínez

La cel·lista valenciana té una formació clàssica, i és professora i musicòloga. Ha format part de diferents orquestres i grups de cambra i ha participat en diversos projectes i enregistraments de música folk. Actualment és integrant del grup Sis veus per al Poeta i acompanya habitualment la cantant Eva Dénia als seus projectes de cançó d'autor i chanson.