21 de noviembre de 2015
21.11.2015

Brussel·les reivindica la poesia d'Estellés

L´eurodiputat de compromís jordi sebastià organitza una vetllada d´homenatge al poeta de burjassot

21.11.2015 | 04:15

Els versos de Vicent Andrés Estellés s´han sentit a Brussel·les en un homenatge i sopar de germandat celebrat a la capital belga en el qual s´han recitat poemes i els artistes Borja Penalba i Francesc Anyó han oferit un espectacle Estellés de mà en mà.

La vetllada, organitzada per l'eurodiputat de Primavera Europea Jordi Sebastià, va reunir diverses personalitats del món de la política amb l'objectiu de recordar la figura del poeta natural de Burjassot d'una forma «festiva i divertida», segons va indicar Sebastià. «Sóc un 'estellesià' devot i confés i quan vaig eixir eurodiputat, com conec a la família, li parle a la seua filla Carmina i li vaig dir que faríem la festa ací, a Brussel·les», va dir.

D'esta manera, va assenyalar que l'homenatge és una forma de reivindicar «la poesia i les ganes de viure d'Estellés, així com la seua qualitat com a poeta i per a reivindicar-nos com a poble perquè hi ha moltes coses fabuloses que els valencians tenim i que moltes vegades no donem a conéixer massa», va apuntar Sebastià.

Entre els assistents es trobava la filla del poeta, Carmina Andrés, acompanyada pel seu marit i el seu fill; l'exeurodiputat d'Els Verds d'Europa David Hammerstein, l'eurodiputada valenciana del PSOE Inmaculada Rodríguez Piñero, i Josep María Terricabras i Ernest Maragall, d'ERC, entre d'altres.

Així, després del sopar, la filla d'Estellés i diversos assistents van llegir poemes com Cançó de la rosa de paper, La clau que obri tots el panys o Sonata d'Isabel, entre d'altres. Després del recital, va arribar el toc musical de la mà de Borja Penalba i Francesc Anyó, que van oferir el seu espectacle Estellés, de mà en mà.
«Estic molt emocionada», va manifestar Carmina Andrés, que va destacar «genial la idea». «És increïble, perquè no m'imaginava que a Brussel·les es poguera fer un acte d'este tipus», admés.
Carmina Andrés recorda al seu pare com un home «molt divertit» però alhora «molt seriós». «A casa era una persona molt divertida, no li agradava parlar de literatura i no era molt donat a fer grans xerrades. El que més recorde del meu pare era la humanitat que tènia i això es reflecteix en la seua poesia; en l'empatia i a posar-se al lloc de l'altre», recalca.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine