El Cant de la Sibil·la torna a la Seu de València per quart any consecutiu i amb voluntat de perpetuar-se. Totes les institucions que van participar ahir en la presentació de l'espectacle van manifestar aquest interés per la consolidació d'un projecte de recuperació del patrimoni cultural que va nàixer en 2012 de la mà de Capella de Ministrers amb el suport de la llavors directora de l'Institut Valencià de la Música, Immaculada Tomàs.

«Crec que pot quedar-se per a sempre», va dir el representant de la Catedral de València, el canonge Jaime Sancho. «El compromís de la Generalitat és prestigiar cada vegada més el Cant de la Sibil·la», va afegir el secretari aitonòmic de Cultura, Albert Girona. «És una obligació de la Diputació de València participar-hi. No sé còm no estava vinculada fins ara amb aquesta perla històrica», va comentar el diputat provincial de Cultura, Xavier Rius.

Més enllà de les paraules estan els compromisos. Girona va anunciar la intenció de la Generalitat de promoure la declaració com a bé d'interés cultural (BIC) de la representació. També la voluntat de convocar un congrés científic al voltant del Cant de la Sibil·la que afavorisca la investigació en profunditat sobre aquest.

El vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño, va posar damunt la taula el compromís de les entitats per tal de crear una estructura organitzativa que done estabilitat al projecte.

La celebració d'enguany „el pròxim divendres, a les 19.30 hores (mig hora abans es farà un toc de campanes tradicional)„ té com a principal novetat l'ús de l'orgue restaurat de la Seu (sonarà una peça de Joan B. Cabanilles en un interludi). La implicació de la Catedral es veu en el fet que la representació es podrà seguir amb detall en el temple mitjançant 12 monitors.

El Cant de la Sibil·la se celebrava la nit de Nadal fins que el Concili de Trento va eliminar totes les representacions excepte les de Mallorca (Patrimoni de la Humanitat des de 2010) i l'Alguer. Hui recuperar aquesta data requeriria una autorització papal. No té sentit per al director de Capella de Ministrers, Carles Magraner, que reivindica la data actual, com a preàmbul del Nadal. El Cor de la Seu, l'Escolania de la Mare de Déu, el grup de teatre de la Universitat participen també en un projecte que té al voltant de 25.000 euros i implica a més de 50 personas en l'escenari. Patrocinen Fundació Bancaixa i BancSabadell.