La Cabina-Festival Internacional de Migmetratges de València, organitzat per l'Aula de Cinema de la Universitat de València amb la col·laboració de CulturArts, va tancar la seua edició número huit amb «urècord de públic», en aconseguir 6.200 espectadors, 1.400 més que l'any passat, van informar ahir els organitzadors.

La Cabina va inundar València de cinema narrat entre 30 i 60 minuts del 5 al 15 d'aquest mes. En concret, les sales de les seues seus principals: la Filmoteca i el Centre Cultural La Nau. També Radio City i l'Institut Francés de València, que alberga la secció Panorama Francés.

L'edició que es va tancar fa uns dies va superar les xifres d'anys anteriors, arribant a rebre més de 330 cintes (100 més que en l'edició anterior) i passant dels 24 seleccionats en la secció oficial a 25 de 13 nacionalitats diferents (Senegal, l'Iraq, Noruega, Xile, Espanya, Bèlgica, França, Alemanya, Gran Bretanya, Estats Units, etc.).

Comèdia absurda, drama, acció o humor negre són alguns dels gèneres que els espectadors van poder veure en la Sala Luis García Berlanga de la Filmoteca.

El premi a millor migmetratge va ser per a la pel·lícula danesa dirigida per Maria Gratho Sorensen Teenland, mentre que el premi del públic va ser per a la coproduccció de França i Senegal Terremere, del director Aliou Sow.