És temps de Botifarra. D'escoltar la veu trencada de Pep Gimeno, que no para de cantar. Aquest dissabte estarà al Palau de les Arts de València amb un concert especial. El cantaor de Xàtiva actuarà amb 94 músics que han estat escollits entre la Societat Unió Musical d'Alcoi (director, Gaspar Nadal), la Banda Santa Cecilia d'Atzeneta del Maestrat (director, Isidre Andreu) i la Unió Musical Santa Cecilia de Canals (director, Xavier Martínez). A més dels quatre músics de la seua rondalla: Paco Lucas (llaüt), Juan Ramón Martí (bandúrria), Néstor Mont (guitarra) i Vicent Carrasco (guitarró).

El cantant valencià interpretarà el seu conegut repertori Botifarra a Banda amb temes com La Granaina, El Casament de Maria La Xapa, El Dotze i U, Jota de Quintos, Les Despertaes, U d'Aielo, Jota de Xàtiva, Romanç de Senyera, Els Vetlatoris, Jota Vella, Habanera del Mareny i Malaguenya de Barxeta.

El concert, organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la col·laboració de CulturArts, ha pretés fer una mena d'homenatge a l'artista de Xàtiva per la seua dilatada trajectòria íntimament lligada en els darrers anys.

Les bandes que actuaran juntes (després de fer una selecció entre els músics de cada societat, i que estaran dirigirats pels tres mestres), han estat escollides pel mateix Botifarra. Pep Gimeno (Xàtiva, 1962) ha aconseguit revitalitzar la música valenciana recuperant antigues cançons populars que ara, gràcies al seu treball, coneixen joves i majors després de vendre milers de discos.

L'espectacle Botifarra a banda que abordarà en Els Arts fusiona dos elements genuïnament valencians, la música de banda i la música tradicional, amb els quals traspassa fronteres. El músic xativí, amb els arranjaments de Ramón Lorente i Pere Ródenas, ha oferit concerts amb prop de cent societats musicals que li han acompanyat en nombrosos municipis.

Les entrades per al concert del dissabte són gratuïtes, i es poden retirar en horari de taquilla al Palau de les Arts o el mateix dia de la funció fins a esgotar existències.