El Centre del Carme de València es va sumar ahir a la gran festa del dibuix celebrada a nivell internacional sota el títol The Big Draw. L'activitat, coordinada des del Consorci de Museus, el Cefire de Torrent i l'IES Lluís Vives, va reunir a més de 300 alumnes de diversos centres educatius valencians que, al costat de l'artista Luis Lonjedo, van elaborar les seues obres inspirant-se en la música i la dansa d'alumnes de l'institut i del Conservatori Professional de Música de València.

La campanya The Big Draw, d'origen britànic, promou el dibuix com a eina de desenvolupament intel·lectual dels jovens tant a nivell artístic com a científic. El projecte valencià buscava potenciar l'educació artística en centres de secundària des de l'àmbit museístic i dotar-la de major visibilitat.

Professors i tècnics del museu van treballar en la performance, en la qual van participar tant alumnes de primària com de secundària, del batxiller artístic i alumnes de Belles Arts. Estaven convidats a treballar des de la figura humana fins a l'abstracció.

El programa musical va oferir una recopilació de peces de diferents estils, des de Debussy, , Vivaldi o Ravel fins al flamenc, el pasdoble i els ritmes més actuals, amb peces de cant i dansa en directe.

La interpretació de la pianista índia Yamini Teresa Prabhu Barretto va ser el colofó a la jornada.

Al mateix temps, els alumnes van veure treballar en directe a Lonjedo, que es va sumar a la celebració amb un mural de quatre metres realitzat en les dues hores que ha durat l'activitat. Lonjedo es va ajudar d'uns canyes.