29 de noviembre de 2015
29.11.2015

La nit dels Miquelet premia a Manuel Boix i a Tempir

La XXVII edició dels Premis d'el Micalet guardona obres sobre els esclaus del franquisme, una urbs perduda i la creació de textos a l'escola

29.11.2015 | 17:40
La nit dels Miquelet premia a Manuel Boix i a Tempir

La Societat Coral el Micalet va celebrar ahir la 28ª edició del tradicional lliurament dels seus guardons anuals, els Premis Miquelet. Els guanyadors han sigut Josep Marius Climent i Prats, que amb Els esclaus del franquisme a la Vall d'Albaida 1939-1947 ha aconseguit el Joan Coromines d'investigació; Antoni Lluís Reyes, guanyador del Micalet de teatre amb l'obra Guium o la ciutat adormida; i Júlia Avargues, Isabel Castillo, Encarna Llopis, Maria dels Àngels Morera, Maria Josep Palomares i Maite Pons, col·lectiu de mestres de la comarca de la Safor dels CEIP Gregori Maians, de Bellreguard; Joan XXIII, del Grau de Gandia; Santa Anna, d'Oliva; i Francesc de Carròs, de la Font d'en Carròs, que amb el treball Creem textos ha guanyat el premi Enric Soler i Godes, d'experiències pedagògiques a l'escola.

El parlament d'obertura de la gala va ser a càrrec de la periodista Adelaida Ferre. Seguidament es va lliurar la beca d'estudis musicals, atorgada pels ex alumnes de l'Institut Obrer de València a Amai García Romany, d'Ensenyament Elemental de violoncel. EI guardó de Difussió del Patrimoni Cultural, atorgat pel club de viatges Fil per Randa, ha recaigut en José Durban Aparisi. A continuació, el president de la SC el Micalet, Tonetxo Pardinyas, va fer el lliurament dels premis Enric Soler i Godes d'experiències pedagògiques a l'escola, el Joan Coromines d'investigació, i el Micalet de teatre.

I la nit ha arribat als tradicionals i prestigiosos Miquelets d'Honor que enguany han rebut l'Associació Cívica per la Llengua El Tempir, com a Miquelet d'Honor col·lectiu; i l'artista Manuel Boix, com a Miquelet d'Honor individual. Tonetxo Pardinyas va destacar la col·laboració de diferents associacions que permet oferir els premis i «continuar treballant per la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història, a traves del gaudi, de la investigació i de l'ensenyament».

En la seua intervenció adreçada als Miquelets d'Honor 2015, Pardinyas va assenyalar que «com la resta de Miquelets, ens honoren i és per nosaltres una immensa satisfacció poder retre'ls aquest humil però sentit homenatge»

En quant al Miquelet d'Honor individual, Manuel Boix, Pardinyasva dir en referencia al Miquelet que «ens ha acompanyat, mostrat i ensenyat a estimar el nostre País Valencià».

Sobre el Miquelet d'Honor col·lectiu, l'Associació Cívica per la Llengua El Tempir, el president de la SC el Micalet va afirmar que « més difícil és la lluita, més valent és qui combat. I les nostres estimades Comarques del Sud del País Valencià són un camp de batalla dur. I en aquest territori és on ha lluitat i lluita, on ha vençut, el Tempir d'Elx. Si aquest guardó serveix per donar-los una mica més de força per continuar el seu treball, n'estem ben pagats».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine