Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El PP i la Muntanyeta dels Sants

Em va fer molta gràcia que Isabel Bonig utilitzara la Muntanyeta dels Sants com a escenari per a la presentació dels candidats a les properes eleccions del PP per València. Un escenari on encara ressonen les veus de les cançons dels cantants, com les dels que actuaren la inoblidable nit d´alegria i de combativitat cívica de l´estiu de 1976: Rafel Xambó, Josep Blai, Araceli Banyuls, Salvador Sebastià, Lluís Miquel, Al Tall, Joan Monleon, Matíes Segura... I crits com: Llibertat! País Valencià! Països Catalans!... Que cadascú cridava al seu gust amb senyeres quadribarrades i moltes amb l´estel que tant de moda estan ara. La Muntanyeta del Sants ha estat escenari, després, d´esdeveniments de resistència a la brutalitat del PP valencià contra la llengua i cultura d´aquest país. Els premis literaris Joan Fuster i La Mostra Internacional de MIM, han utilitzat aquest promontori rocós, seu d´un antic temple romà, per a les deliberacions del jurat en els premis i per a la presentació del festival a la premsa. Potser per això, o només per respecte a la llengua dels indígenes, l´arquebisbe de València Carlos Osoro „res a veure amb el que tenim ara„ va fer un gran esforç per fer servir el valencià, quan hi va anar a celebrar una missa de campanya, en honor als Benissants amb motiu de la celebració del quatre-cents aniversari de la construcció de l´ermita i per beneir els camps d´arròs,

Jo no vaig veure ni vaig sentir les ximpleries, que segurament pronunciaria totalment en castellà, Isabel Bonig en aquell escenari de la marjal. Arribar a Sueca per dir que «els rics estan en Compromís» i que «som l´esperança dels obrers...» és considerar que el personal és fava, gairebé un insult a la intel·ligència i una demostració que no estan disposats a canviar la manera de fer política. Va anar a la Muntanyeta dels Sants a dir que «ací està el PP per a parar a qui vol enfrontar el poble valencià». Si es mirara a l´espill, veuria qui són els que per un grapat de vots han enfrontat a aquest país i el mal que han fet, no des de la ignorància, sinó des de la mala llet. Ells han estat els autors intel·lectuals de molts actes d´incivisme i de coses molt més grosses que han ocorregut en aquest país com les conseqüències d´enfrontar-se als dictàmens d´institucions com les universitats que són les que saben de qüestions de ciència.

A banda de les vistes, no era el millor escenari per al PP, perquè, si algú va tenir ganes d´anar al servei, no sé si el degué trobar, ja que estan clarament senyalitzats amb una placa de ceràmica on diu: «Can Felip V».

Compartir el artículo

stats