Una exposició retrospectiva de fotografia, lectures dramatitzades i la representació d'algunes obres formen part del programa d'activitats previst per al mes de desembre per la companyia teatral Hongaresa de Teatre para celebra el seu vintè aniversari.

Hongaresa de Teatre va nàixer en 1995 fundada per Lola López, Paco Zarzoso i Lluïsa Cunillé i des de llavors ha crescut fins a acumular més d'una vintena de muntatges teatrals estrenats, no solament a Espanya, sinó també en diversos països de Llatinoamèrica.

En tots aquests anys, Hongaresa no ha deixat de plantejar-se nous reptes i experimentar en cada muntatge amb gèneres i teatralitats ben diferents i així ha posat en escena tragèdies, comèdies, tragicomèdies i fins i tot cabarets polítics.

Els actes commemoratius arranquen dimecres amb la inauguració, en la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt, de l'exposició fotogràfica retrospectiva «L'Hongaresa a través de la mirada» del fotògraf Jordi Pla, el treball del qual podrà veure's fins al dia 24 de desembre. El dijous dia 10 tindrà lloc en el Casal Jove del Port de Sagunt la lectura dramatitzada de l'última peça escrita per Paco Zarzoso, La pedra de la bogeria, amb les veus de Lola López, Carles Sanjaime, Verónica Andrés i Álvaro Báguena.

Vuit dies després, el centre Cultural Mario Monreal de Sagunt acull l'estrena de «La Cantant calba al McDonald's» de Lluïsa Cunillé, interpretada per Pep Ricart, Lola López, Mafalda Bellido i Marcos Sproston. L'autora contemporiza en aquesta peça, que serà estrenada en la seua versió en valencià, als personatges de La Cantant calba d´Ionesco i els situa en el centre de Londres en una vesprada de pluja.