03 de diciembre de 2015
03.12.2015

La cultura pot ser inclusiva

La Nau mostra el seu vessant més social amb un projecte d´intervenció a través de tallers artístics

03.12.2015 | 04:15
La cultura pot ser inclusiva

Des del mes de setembre passat, la Universitat ha engegat el projecte «Nau Social». Cada dijous es desenvolupen al Centre Cultural La Nau tallers de connexió sociocultural i expressió creativa amb col·lectius vulnerables per treballar cinc àmbits d´actuació: igualtat de gènere, salut mental, accessibilitat cognitiva, convivència escolar i persones sense llar.

L´equip multidisciplinari que desenvolupa el projecte, coordinat per l´educadora social Elizabet Catalá, es compon de professionals de la psicologia, la pedagogia, la producció artística, l´escenografia i el fotoperiodisme.

En les activitats han participat més de 70 persones, a través de la col·laboració d´entitats de caràcter social situades en l´entorn veïnal de La Nau. Els participants han experimentat amb diferents canals d´expressió com la música, la fotografia, la plàstica i el teatre. En els tallers han participat artistes com Mavi Escamilla, que va realitzar una visita guiada a la seua pròpia exposició, organitzada pel Patronat Martínez Guerricabeitia a La Nau, o el periodista Miguel A. Hoyos, que va impartir un taller de literatura adaptat als diferents col·lectius.

Aquest nou projecte cultural ha sigut possible amb la col·laboració de l´Obra Social La Caixa. Les entitats participants són la Fundació RAIS, Centre Municipal de la Dona CMIO-València, la Unitat de Salut Mental Trinitat, el Centre de Rehabilitació Biopsicosocial Museu, FEAPS i l´IES Barri del Carme.

Totes les activitats es mostraran en una exposició que el Centre Cultural La Nau prepara per a l´any que ve i en unes jornades sobre cultura inclusiva que la Universitat també està preparant.

«Emergents»
No és l´única iniciativa d´intervenció social a través de la cultura encetada per la Universitat. El Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València va donar a conéixer fa uns dies els projectes guanyadors d´«Emergents», una convocatòria d´ajudes finançada amb 12.500 euros per a dur a terme projectes culturals impulsats pels moviments ciutadans.
Des d´hui, i fins al divendres dia 4, el Centre Cultural La Nau acull unes jornades per presentar tots aquests projectes.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine