L'exposició interactiva «Ana Juan, dibuixant a l'altre costat» de la Sala Josep Renau de la Universitat Politècnica de València ha rebut més d'1.500 visites en les seues dues primeres setmanes de recorregut. Es tracta del nou projecte expositiu organitzat pel grup de recerca UNIT Experimental que reprén el treball de la coneguda il·lustradora valenciana, que submergeix en el seu inquietant univers creatiu a través de dispositius de realitat augmentada i realitat virtual.

L'exposició se centra en dos dels projectes d'Ana Juan: Otra vuelta de rosca, basat en el relat homònim d'Henry James i Snowhite, una versió lliure del conte de Blancaneus. La mostra inclou el material original complet (pintures, dibuixos, esbossos) que Ana Juan va desenvolupar per a il·lustrar aquests dos relats.

A més l'exposició es completa amb una aventura gràfica interactiva, Erthaland, desenvolupada exprofeso per a l'exposició per UNIT Experimental en col·laboració amb Ana Juan. Un intrigant joc de pistes que està plantejat com una narració paral·lela a l'àlbum de Snowhite i que obri les possibilitats del conte oferint diferents plantejaments i desenllaços.

Visites guiades

En vista de l'interés suscitat, l'equip de UNIT Experimental ha organitzat uns horaris de visites guiades durant tot el mes de desembre fins al final de l'exposició, el 30 de gener.

Debat sobre art i tecnologia

Els il·lustradors Ana Juan, Isidro Ferrer i Pep Carrió i l'escriptor Grassa Bou participaran divendres en un debat sobre art i tecnologia que tindrà lloc en l'auditori Alfons Roig de la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València .

Sota el títol «La màquina d'il·lustrar», el debat se centrarà en els mecanismes d'aproximació de la il·lustració a les noves tecnologies TIC (tecnologies de la informació i la comunicació), així com el desenvolupament dels nous llenguatges visuals que s'estan desenvolupant en l'actualitat a partir d'aquest diàleg entre l'analògic i el digital.