09 de diciembre de 2015
09.12.2015

Una nova cara per a l'Assumpció

Tècnics especialistes en materials petris de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals han iniciat els treballs de neteja i consolidació de les escultures de la façana de l'església barroca de l'Assumpció

09.12.2015 | 04:15
Una nova cara per a l'Assumpció

Tècnics especialistes en materials petris de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals han iniciat els treballs de neteja i consolidació de les escultures de la façana de l'església de l'Assumpció de Llíria. La Generalitat s'ha fet càrrec d'esta intervenció a través de CulturArts IVC+R, i que suposa l'última fase del projecte de restauració de la façana-retaule d'aquest temple barroc.

L'alcalde Manolo Civera i la subdirectora de Conservació, Restauració i Investigació IVC+R de CulturArts Generalitat, Gemma Contreras, van recentment visitar l'obra acompanyats per tècnics de l'Ivacor i del Servei Municipal d'Arqueologia de Llíria.

El conjunt escultòric de la portada pertany al prestigiós escultor Raimundo Capuz, qui va arribar a ser artista de Cambra del príncep Lluís, fill de Felip V. Entre els seus treballs valencians destaquen les escultures que va realitzar entre 1700 i 1704 a Llíria, per a la parròquia de l'Assumpció i que es distribuïxen en els tres cossos de la façana-retaule.

En el primer cos, dins de fornícules emmarcades per columnes dòriques amb acabament de venera, estan les imatges de Sant Pere i Sant Pau. Sobre ells, en menor format i en casalicis, les representacions dels màrtirs Sant Sebastià i Santa Bàrbara. La porta està emmarcada per un relleu al·legòric de l'eucaristia. El segon cos presenta columnes corínties. En el nínxol central es representa la coronació i assumpció de la Mare de Déu i als seus costats estan representats Sant Vicent Ferrer i Sant Vicent Màrtir. El tercer cos és d'orde compost, amb columnes salomòniques, l'escultura de Sant Miquel i el relleu d'un fènix. La façana, decorada amb gran profusió, marca la força del barroc i pot considerar-se com una gran escenografia la finalitat de la qual era la d'adoctrinar als habitants de Llíria.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine