12 de diciembre de 2015
12.12.2015

Elm Puig guanya el Premi Estellés

El poeta de Sant Feliu de guíxols presenta «la invenció del sotabosc», que defineix com «un anhel d'introspecció»

12.12.2015 | 04:15
Elm Puig guanya el Premi Estellés

La Casa de Cultura de Burjassot va acollir ahir la deliberació del jurat del XVI Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia. Premi que, dotat amb 9.000 euros, ha sigut concedit al jove Elm Puig i Mir per la seua obra La invenció del sotabosc.

Moments abans de la deliberació, el jurat, compost per Francesc Piera, Francesc Rodrigo i Bel Olid, rebia la visita de l'Alcalde de Burjassot, Rafa García i dels Regidors de Policia i Seguretat Ciutadana, Manuel Pérez Menero i de Serveis Municipals, Manuel Lozano, respectivament. El màxim representant municipal ha sigut l'encarregat de cridar a Elm, nascut en Sant Feliu de Guíxols i actualment resident a Barcelona, i donar-li la grata notícia que ha sigut l'autor premiat en la XVI edició del premi.

El premi està concedit per l'Ajuntament de Burjassot, el IMCJB i la Fundació Vicent Andrés. El IMCJB, al costat de l'Ajuntament i en col·laboració amb Edicions Bromera, publicarà el llibre guanyador en la Col·lecció Bromera Poesia.

La invenció del sotabosc, en paraules del seu autor, «podria ser, més que un títol de certeses, un anhel d'introspecció, el desig d'un lloc per a edificar-se, un refugi individual i, qui sàpies si col·lectiu, per a temps incerts on es permet i s'incita a parlar amb ombres, a conversar amb peixos o a dissoldre's en el paisatge quotidià, mentre les òbiles custodien el pas del temps i el viure transcorre en moments de l'entre somni, en els espais entre la vetla i el somni, en els 'pot ser' perpetus».

Elm treballa com a regidor i producció tècnica d'espectacles musicals i culturals i és Diplomat en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

L'IX Premi VAE de Narrativa Científica de la Universitat de València-Estudi General, amb un premi de 3.000 euros, ha sigut declarat desert pel jurat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine