El Festival Gutenberg compleix enguany la seua cinquena edició amb el desig d'homenatjar a aqueixos autors locals que han sabut utilitzar les paraules per a plasmar en el paper la història, la vida, i, en definitiva, el coneixement i la literatura. Divendres passat, el Centre Cultural La Marina, va acollir l'acte de lliurament de les distincions Gutenberg als escriptors Hermini Pérez i Edo, Miquel Pérez Morillas i Julio Badenes Almenara, colaborador de Levante-EMV.

Han sigut cinc dies d'esdeveniment cultural, emmarcat en el projecte El Puig, Vila del Llibre, una iniciativa municipal que pretén difondre el món del llibre i la lectura des de l'únic municipi espanyol que compta amb un museu de la impremta: el Museu de la Impremta i els Arts Gràfiques, el segon més important del món.El dimecres 9 de desembre va arrancar amb la realització de la primera sessió del taller Book Art impartit per l'artista Carmen García i a través del com es van transformar llibres vells en originals escultures de paper. El dijous va actuar el cèlebre contacontes Llorenç Giménez i el divendres el club de lectura es va reunir per a parlar de Baves de caragol.

En La Marina es va poder gaudir del concert de música d'arrel valenciana Sis veus per al poeta, homenatge a Estellés, amb Eva Dénia, Lola Ledesme, Maribel Crespo, *Merxe Ramírez, M. Amparo Hurtado i Patxi Ferrer. I ahir va tancar el cicle l'obra de teatre Cinc actrius lligen Rodoreda, amb Pepa Juan, Amparo Vayá, Rosana Pastor, Empar Canet i Pilar Almeria.

Un dels moments importants va ser la presentació oficial del llibre Els 7 virtuts de la humanitat de DefotoLibros, l'editorial situada al Puig, en el Refetor del Monestir.

Des que es llançara la convocatòria a aquest concurs i començaren a arribar els relats, l'equip dedicat a l'organització d'aquest certamen ha treballat durament per a realitzar una selecció de les obres escollides per a formar part d'aquesta antologia, i per a convertir la totalitat de les composicions escrites en un únic llibre. La idea va sorgir de la coordinadora del concurs, Mª Isabel Soriano, amb l´editora, Mª José Bermúdez.