El festival Gutenberg escriu una nova pàgina

El projecte El Puig, Vila del Llibre, pretén difondre el món del llibre i la lectura

14.12.2015 | 04:15
Els premiats de la cinquena edició del Festival Gutenberg.
Els premiats de la cinquena edició del Festival Gutenberg.

El Festival Gutenberg compleix enguany la seua cinquena edició amb el desig d'homenatjar a aqueixos autors locals que han sabut utilitzar les paraules per a plasmar en el paper la història, la vida, i, en definitiva, el coneixement i la literatura. Divendres passat, el Centre Cultural La Marina, va acollir l'acte de lliurament de les distincions Gutenberg als escriptors Hermini Pérez i Edo, Miquel Pérez Morillas i Julio Badenes Almenara, colaborador de Levante-EMV.

Han sigut cinc dies d'esdeveniment cultural, emmarcat en el projecte El Puig, Vila del Llibre, una iniciativa municipal que pretén difondre el món del llibre i la lectura des de l'únic municipi espanyol que compta amb un museu de la impremta: el Museu de la Impremta i els Arts Gràfiques, el segon més important del món.El dimecres 9 de desembre va arrancar amb la realització de la primera sessió del taller Book Art impartit per l'artista Carmen García i a través del com es van transformar llibres vells en originals escultures de paper. El dijous va actuar el cèlebre contacontes Llorenç Giménez i el divendres el club de lectura es va reunir per a parlar de Baves de caragol.

En La Marina es va poder gaudir del concert de música d'arrel valenciana Sis veus per al poeta, homenatge a Estellés, amb Eva Dénia, Lola Ledesme, Maribel Crespo, *Merxe Ramírez, M. Amparo Hurtado i Patxi Ferrer. I ahir va tancar el cicle l'obra de teatre Cinc actrius lligen Rodoreda, amb Pepa Juan, Amparo Vayá, Rosana Pastor, Empar Canet i Pilar Almeria.

Un dels moments importants va ser la presentació oficial del llibre Els 7 virtuts de la humanitat de DefotoLibros, l'editorial situada al Puig, en el Refetor del Monestir.

Des que es llançara la convocatòria a aquest concurs i començaren a arribar els relats, l'equip dedicat a l'organització d'aquest certamen ha treballat durament per a realitzar una selecció de les obres escollides per a formar part d'aquesta antologia, i per a convertir la totalitat de les composicions escrites en un únic llibre. La idea va sorgir de la coordinadora del concurs, Mª Isabel Soriano, amb l´editora, Mª José Bermúdez.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine