17 de diciembre de 2015
17.12.2015

Deu anys de Voluntariat pel Valencià en un llibre

Escola valenciana presenta l´obra «Deu de dos» que recull l´experiència de parelles lingüístiques vicent moreno agreix als voluntaris de l´entitat el regal del seu temps

17.12.2015 | 04:15

Escola Valenciana celebra amb un llibre els deu anys de Voluntariat pel Valencià. El Centre Cultural La Beneficència va acollir la presentació de Deu de dos, un viatge literari que ha comptat amb la participació dels autors del llibre. Fa deu anys que nasqué el Voluntariat pel Valencià, un projecte d´Escola Valenciana que ha posat en contacte a parelles lingüístiques i que ha creat milers de parlants de valencià.

El president d´Escola Valenciana, Vicent Moreno, va agrair «el compromís desinteressat dels escriptors, la implicació de les institucions públiques en el llibre i la professionalitat de tot l´equip de l´entitat cívica que ha fet possible que aquesta obra veja la llum».

A més, el president va felicitar «els voluntaris i voluntàries que col·laboren amb Escola Valenciana i regalen el seu temps», i va posar en relleu «la tasca dels professors de les escoles d´adults, així com el paper fonamental dels ajuntaments que participen del Voluntariat pel Valencià i els treballadors comarcals de l´entitat que esperonen la posada en marxa del programa i creen així una gran xarxa per la llengua».

Experiències en contes
Deu de dos és un compendi de deu contes que ha sigut elaborat per Gemma Pasqual, Joan Borja, Manuel Civera, Francesc Gisbert, M. Josep Escrivà, Joan Olivares, Jordi Querol, Pepa Guardiola, Anna Moner, Carme Miquel, i el pròleg és una conversa entre Carles Alberola i Dariana Groza.

Cèsar Amiguet ha dissenyat el llibre, la tipografia dels titulars és de l´alzireny Rafa Jordán, i Edicions 96 ha col·laborat en la producció editorial.
El llibre, editat per Escola Valenciana, ha comptat amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l´Ajuntament de València i l´Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El títol numèric, Deu de dos, és un joc de paraules, és una conversa. Perquè hi haja conversació, almenys han d´haver dos parlants, que formen una parella. En el cas del Voluntariat pel Valencià es porta a terme una conversa amb una parella lingüística. El llibre és fruit dels deu anys de creació de parelles lingüístiques, on tracta de posar en relleu eixos dos aspectes: d´una banda, els deu primers anys de Voluntariat pel Valencià i, d´altra banda, les converses que es desenvolupen durant el programa entre un voluntari i un aprenent.

L´acte conduït per la periodista Amàlia Garrigós va posat en joc els cinc sentits. Així, es va incitar el sentit del gust amb el tast de mistela i torró; el de la vista, amb la visió de postals de paisatges valencians i ciris; l´olfacte, amb la flaire d´encens; el tacte, amb la possibilitat que els assistents s´acaronaren entre sí i l´estimulació de l´oïda es va reservar al recital de fragments dels contes dels autors i la suau música que compassà l´acte.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine