17 de diciembre de 2015
17.12.2015
ÚLTIMA HORA
El Valencia CF hace efectiva la opción de compra y ficha a Geoffrey Kondogbia hasta 2022

Nadal a l'Escalante recorda a Sirera

El retaule del centre teatral incorpora nous personatges i anècdotes - El llibre «A Betlem me´n vull anar!» està prologat pel desaparegut dramaturg

17.12.2015 | 04:15
Nadal a l'Escalante recorda a Sirera

El teatre valencià li deu tant al treball de Josep Lluís Sirera que no passa dia que es recorde la seua figura. La seua recent desaparició sura sobre tots els espectacles que veuen la llum a Nadal, i entre ells, el més clàssic, Nadal a l´Escalante.

Enguany el Retaule de Nadal compleix la seua tercera edició, i a més d'incorporar nous personatges i anècdotes, homenatja Josep Lluís Sirera qui es va encarregar del pròleg del llibre A Betlem me´n vull anar!, editat per Bromera que arreplega els textos dels tres pessebres vius més importants valencians: el de Tirisiti d´Alcoi, la Pigà a Castelló i el Retaule de Nadal de l'Escalante.

El Retaule de Nadal és una producció del Centre Teatral Escalante escrita i dirigida per Vicent Vila, que reprén la tradició mediterrània. «És un joc teatral amb titelles, que hem realitzat artesanalment, en el qual podrem veure escenes populars amb els moments més destacats del misteri de la Nativitat i que enguany introdueix nous personatges i noves anècdotes», va assenyalar Vila.

Hi haurà tres funcions diàries i gratuïtes del Retaule del 26 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, a les dotze del migdia, a les quatre de la vesprada i a les set i mitja de la vesprada, excepte el dia 4, l'última funció què serà a les 20:00.

El director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló, va agrair la col·laboració de la Diputació de València, a través de l'Escalante, en l'edició del llibre, en la qual també participen els ajuntaments d'Alcoi i Castelló. A Betlem me´n vull anar! es presentarà a Alcoi, el pròxim 22 de desembre, després de l'última funció del Tirisiti. López-Pampló va explicar que el pròleg és un dels últims textos signats per Josep Lluís Sirera, «un dels grans noms de l'escena valenciana».

Huit produccions
L'Escalante proposa huit obres de teatre que es posaran en escena a les sis de la vesprada i estan dirigides a xiquets i xiquetes a partir de cinc anys. Prèviament, un hora abans, hi haurà un espectacle de màgia, Al Mínim.

El teatre arranca el dissabte 26 de desembre amb Pulgarcito y sus hermanas de la Cia Ferroviària d'Elx. El diumenge 27 de desembre arriba la companyia catalana d'Afonix prod &Pep López amb Escrito en las estrellas.

El dilluns 28 de desembre la companyia de La Rioja El Perro Azul presenta Globe Story, un espectacle que explica una història d'amor utilitzant la comicitat i el ritme trepidant del cinema mut.

Pupa Clown, de Múrcia, posarà en escena una adaptació del clàssic Caperucita, el dimarts 29 de desembre. Li seguirà en l'escenari, el dimecres 30 de desembre, la companyia Teatro del Cuervo d'Astúries amb Un lugar en tu corazón.
El 2016 començarà en l'Escalante el 2 de gener amb la representació de Kibuku, un espectacle de pallassos a càrrec de la companyia basca Marie de Jongh.

El circ arriba a l'Escalante el 3 de gener amb Tachán de Cafè de las Artes (Cantàbria).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine