23 de diciembre de 2015
23.12.2015

Calatrava alça passions a Rio

El museu del demà rep més de 25.000 visitants en el seu primer cap de setmana d'obertura al públic

23.12.2015 | 04:15
Calatrava alça passions a Rio

El Museu do Amanhã (Museu del Demà) de Rio de Janeiro, dissenyat per l'arquitecte valencià Santiago Calatrava, ha rebut més de 25.400 visitants en les primeres 37 hores, des de la seua obertura al públic dissabte passat 19 de desembre. El director general del Museu del Demà, Ricardo Piquet, qualifica aquestes xifres com molt positives i exemple que la població carioca «ha abraçat al museu amb entusiasme».

El Museu del Demà és un dels projectes, juntament amb el Museu d'Art de Riu, que han contribuït a la recuperació del Port Meravella, anteriorment una zona degradada de la ciutat, i que ara s'ha recuperat amb motiu dels Jocs Olímpics de Rio, convertint-se en un dels barris més atractius.

Entre les millores escomeses per la ciutat de Rio s'inclouen l'eliminació d'un antic scalextric i la incorporació de la Plaça Mauá enfront de l'edifici dissenyat per Santiago Calatrava, la qual cosa ha permés «mostrar un espai urbà cohesionat i que reflectira aqueixa transformació que s'estava emprenent», en paraules del mateix arquitecte.

Amb 15.000 metres quadrats de superfície total i una zona expositiva de 5.000 m2, el Museu del Demà convida als visitants a reflexionar sobre el futur de la humanitat a través de cinc qüestions centrals: D'on venim?; Qui som?; On Estem?; On anem?; i Com volem viure junts els pròxims cinquanta anys?

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine