Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Loteria dels Innocents

Si no fóra per les tragèdies i les incomunicacions que suportava, suporta i suportarà una majoria de la gent, i perquè és la mateixa gent que ha votat en les eleccions del dia anterior a la «Loteria nacional», diria que l´època actual de la història d´Espanya l´ha de presidir sense cap mena de dubte un líder: el sentit de l´humor.

Pot ser així durant els pròxims mesos, si continua en el «govern Espanya» el partit en què, sobretot a Madrid i a València, s´han fet tantes sessions pràctiques de la «pel·lícula» i abans novel·la, Alí Babá y los cuarenta ladrones. ¿Com oblidar que en els dos territoris, acompanyat per amics o alguns enemics, ha «guanyat»?

Aprofitant que no pareixen molt addictes a la lectura els candidats o responsables „si no és contradictòria la fórmula„ dels partits i coalicions votades pocs dies abans del «Dia dels Innocents», s´hi poden afegir dos films argumentatius, entre mil. L´un, titulat Juego de tronos, addicció de la «figura dels platós». No l´he vist. I l´altre, el propose jo: la sèrie Els Picapedra, protagonitzada per Pedro Picapiedra i Pablo Mármol (¿captes?; deixe a la teua elecció la identitat de les dues dones que tenen marcats l´un i l´altre).

El problema principal dels pròxims mesos „passaran els Carnavals i la Setmana Santa„ no serà la identitat del presumpte president... M´explique: els qui realment governen, i posen i lleven «líders», saben que demà continuaran funcionant els semàfors.

I parlant de colors. Alguns es consolen descrivint el cas així: s´ha passat del bipartidisme al multipartidisme. Atenent la metàfora dels escacs (o de la pilota valenciana) en què hi ha dos bàndols, s´ha passat d´un «tauler d´escacs»... ¿a què? A una taula de mus, o de guinyot... A una carnavalesca partida de parxís.

Per anar avançant: es pot sortejar la Loteria, però no les tragèdies i les incomunicacions de la gent de sempre, vella o jove. I si se sorteja l´eixida de la crisi, no la presidència però sí les culpes, ens cauran a tu i a mi, ciutadans valencians, que no hi tenim fitxes ni daus, i flipem i fliparem amb les barbaritats dites i fetes en el «nostre» nom i amb el «nostre» vot.

Compartir el artículo

stats