La Universitat de València s´ha proclamat guanyadora a Espanya dels prestigiosos premis Gourmand World Cookbook Awards, considerats els Oscar de la Gastronomia, en la categoria Best Non Alcoholic Book, per El gran libro de la horchata y de la chufa de Valencia. L´obra està dirigida i coordinada pel professor José Miguel Soriano del Castillo.

El llibre concorrerà amb els guanyadors, de la mateixa categoria, de 64 països del món, durant la competició ´Gourmand Best in the World´ per a obtindre el premi internacional. El resultat final del certamen s´anunciarà el dia 28 de maig de 2016 en la gala anual que tindrà lloc a Yantai (Xina).

El llibre forma part de la Col·lecció Clíniques de la Universitat de València, dirigida per José Manuel Almerich, i la seua edició ha estat possible gràcies a la Fundació Lluís Alcanyís, la Universitat de València, el Consell Regulador de la D. O. Xufa de València i la Generalitat Valenciana. L´elaboració d´aquesta obra ha comptat amb investigadors de la Universitat de València, Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia de la Fundació Lluís Alcanyís, Unitat Mixta de Recerca en Endocrinologia, Nutrició i Dietètica Clínica de la Universitat de València-Institut de Recerca Sanitària La Fe i Universitat Politècnica de València. Les fotografies han sigut realitzades per Pedro Galisteo, Jesús Cerezo i David Palau.