La companyia valenciana Bambalina Teatre —clàssics de l’escena local— obrirà la temporada 2016 del Teatre El Musical (TEM) de València aquest cap de setmana amb Quixot. Aquesta versió per a titelles i per a tots els públics del personatge de Cervantes ha viatjat per més de 40 països i ha rebut premis a Espanya, Romania, Polònia i Cuba.

L’altra presència de l’escena valenciana durant el trimestre del teatre del Cabanyal-Canyamelar seran les companyies protagonistes de l'edició que fa sis del festival Cabanyal Íntim, que se celebrarà en el TEM del 12 al 14 de febrer.

L’aventura teatral i reivindicativa nascuda en el barri en 2011 serà enguany una celebració que farà un homenatge als moments més significatius de la seua trajectòria. Els seus espectacles recorreran la història del festival i tot l'edifici del Musical.

La programació per als pròxims tres mesos donada ahir a conèixer incorpora «grans èxits de la cartellera teatral madrilenya i barcelonina, com són El rey i Marits i Mullers», va destacar la sala.

Alberto San Juan, Luis Bermejo i Willy Toledo protagonitzen El rey, producció de Teatro del Barrio que parla de la monarquia amb Joan Carles I com a personatge principal. Serà el 6 i 7 de febrer.

I de la mà d’un reconegut nom de l'escena com Àlex Rigola arribarà el 16 i 17 d’aquest mes de gener Marits i mullers, una ambiciosa versió de la pel·lícula de Woody Allen que ha triomfat a Barcelona.

També des de Barcelona aterra en el TEM A house in Asia, obra representada en l'última Biennal de Venècia, que va premiar a la companyia Agrupación Señor Serrano amb el Lleó de Plata.

El flamenc tindrà el seu espai amb l’actuació del guitarrista Tomatito (23 de gener). I en la programació tornen a tenir presència espectacles de xicotet format per a un públic reduït. Oligor i Microscopía han creat La máquina de la soledad, espectacle per a 46 espectadors. I 85 assistents podran veure A mano, obra que té com a protagonista a un personatge de fang.

Una de les companyies fonamentals de dansa contemporània, Mal Pelo, portatà a València el seu últim espectacle el 27 de febrer: El cinquè hivern és un poema coreogràfic interpretat per Jordi Ramis i María Muñoz. I l'endemà, la companyia valenciana Los que quedan portarà a escena Tentativa and guests, un espectacle participatiu que acosta la dansa a les persones majors.