El Teatre El Musical (TEM) de València estrenarà este dissabte l'adaptació teatral de la comèdia Marits i mullers de Woody Allen (1992) amb un muntatge que ha congregat a més de 25.000 espectadors a la sala Villarrorl de Barcelona, on ha estat quatre mesos en cartellera.

L'obra es representarà al TEM este cap de setmana en dos úniques funcions. Marits i mullers porta a l'escena teatral una comèdia dramàtica d'Allen que s'endinsa en els conflictes conjugals amb una visió «crua i amb molt humor», interpretada per Andreu Benito, Joan Carreras, Mónica Glaenzel, Sandra Monclús, Mar Ulldemolins i Lluís Villanueva, i dirigida per Àlex Rigola.

La trama arranca quan Andreu i la seua dona Rosa s'assabenten que els seus millors amics han decidit separar-se, després del que ells també començaran a plantejar-se la seua relació. Per a l'organització, este guió «està considerat com un dels més brillants» en la carrera del prolífic director nord-americà i «dissecciona les relacions de parella amb tanta filosofia com humor».

L'estrena de l'obra a València, este dissabte, tindrà la visita del director de l'adaptació al TEM a la primera parada de la seua gira per Espanya. Rigola ha estat director de la secció de teatre de la Biennal de Venècia (Itàlia) entre 2010 i 2015 i ha dirigit el Teatre Lliure de Barcelona durant 8 temporades.

A més, este director va estrenar la mateixa versió de Maridos y mujeres d'Allen en castellà i amb un altre repartiment al teatre de l'Abadia de Madrid en 2013. El seu últim treball és El público, de Federico García Lorca.