Frank Sinatra haguera fet cent anys el mes passat. Ara coincidint també amb el centenari del Teatre Olympia de València, laVeu rebrà un merescut homenatge de la Copa Ilustrada Band, donant inici en enguany a un centenari de commemoracions a diferent nivell.

El 10 de novembre de 1915 el Teatre Olympia de València començava les seues funcions, mentre que el 12 de desembre naixia Frank Sinatra, mite de la música temps després. Un segle més tard les dues efemèrides s'alien.

El pròxim 20 de gener la formació valenciana Copa Ilustrada Band ret homenatge a Sinatra des de l’Olympia, «dos ens centenaris que bé mereixen un homenatge especial», assenyala la banda. Els quinze integrants del grup musical oferiran un repertori en el qual cançons clàssiques de la cultura Sinatra, més altres pròpies, «serviran de banda sonora per a recuperar l'ànima d'una època».

Fenomen «crooner»

El concert, a partir de les 21h, tindrà una durada propera a les dues hores, en les quals es posarà de manifest la nova fortalesa del fenomen crooner, concepte usat per a definir als cantants que interpreten cançons populars clàssiques, i que a Espanya ha tingut com a pioner de la seua resurrecció a Javier Botella, capdavantera de Copa Ilustrada i que fa una mica més de tres anys va decidir apostar per un grup musical des de València amb el qual girar per bona part del país.

Esta vegada s'envoltarà d'un altre crooner, Gonzalo Alcaín, el jove cantant i actor provinent dels musicals que aquesta vegada s'aproxima a l'escena swing per a acompanyar a Botella. Serà la primera vegada que coincideixen sobre els escenaris en la ciutat d'origen de Copa Ilustrada.

Des de la seua fundació la banda ha protagonitzat més de 400 actuacions, són habituals en escenaris com a Platea, El Principito o l'Hotel Wellington de Madrid, i a València, on en aquesta ocasió repeteixen en Olympia després del seu pas per escenaris com Espai Rambleta o Jerusalem Club. «Un xicotet miracle que fa viable una formació amb quinze músics», explica Javier Botella.

A l’homenatge a Frank Sinatra al Teatre Olympia aquest pròxim dia 20 es dóna la combinació de dues institucions musicals que coincideixen per la seua vocació que seguisca l'espectacle.