El Centre del Carmen de València acollirà divendres que ve la performance Escriptura sonora que homenatja a alguns dels artistes que han exposat les seues obres durant els 40 anys de vida de la Galeria Cànem de Castelló, amb motiu de l'exposició del seu aniversari «Present continu», que es prorrogarà en el centre fins al pròxim 24 de gener.

L'actuació està realitzada per Bartolomé Ferrando, que ja la va presentar en la Sala San Miguel de Castelló. Escriptura sonora ofereix una selecció de 33 obres de 32 artistes de les quatre dècades de galeria. L'exposició comença amb la figuració dels anys 70 amb el grup que van formar Rafael Armengol, Artur Heras i Manuel Boix i contínua amb el realisme màgic, temàtica social, vídeo i abstracció, i art pop, per a finalitzar amb l'art jove de la galeria.

En aquest repàs exhibirà obres dels artistes Eva Mus, José Antonio Toledo, Andreu Alfaro, Daniel Argimon, Pere Puiggros, Manolo Safont, Romà Vallés, Joaquín Michavila, José Manuel Brolle, Joan Valle, Pepe Agost, Amparo Dols, Chema AlvarGonzalez, Isidre Manils, Joël Mestre, Lluis Vives, John Gibbons, Antoni Plena, Mar Arza, Pilar Beltrán, Miquel Gozalbo, Joaquim Chancho, Vicente Tirat, Pepa L. Poquet, Gels Mit, Lura Ambrosi, José Antonio Orts, Vicent Carda i Manuel Rei-Fueyo.

Una galeria «valenta»

L'obertura de la Cànem en 1974 «va representar un punt de valentia a l'hora d'acostar l'art contemporani a la ciutadania, però també de compromís amb l'art del seu temps i de la gent de Castelló», apunten els organitzadors.