Una oportunitat única per a melòmans a València. El pianista canari Gustavo Díaz-Jerez interpretarà el diumenge al Palau de la Música, la integral de la Suite Iberia d'Isaac Albéniz, dins de la gira de presentació mundial del primer DVD en alta definició que es realitza d'aquesta obra. Una composició que presenta una extrema complexitat i que no es toca en la seua totalitat a l'auditori valencià des de fa 10 anys.

Encreuaments de mans, passatges vertiginosos, salts i acords veritablement impossibles són característiques d'aquesta obra, que sempre ha despertat l'admiració de compositors com ara Olivier Messiaen, o dels intèrprets Arthur Rubinstein i Daniel Barenboim que mai l'han interpretada completa, exalçant-la com una obra que reuneix el pianisme de Liszt, el de Debussy i un caràcter genuïnament espanyol. Precisament, Lang Lang va tocar el 2010 les tres peces del primer llibre, dels quatre que consten en la integral.

Destacat solista

Gustavo Díaz-Jerez ha actuat com a solista de la majoria de les principals orquestres espanyoles i d'importants formacions estrangeres com ara la Budapest Festival Orchestra, Northern Symphony o Berliner Symphoniker, sota la batuta de directors com ara Ivan Fischer, Adrian Leaper, Lü Jia, Günther Herbig, José Ramón Encinar o Víctor Pablo Pérez, entre altres.

Destacat intèrpret de la música espanyola, en 2010 li va ser atorgada la Medalla Albéniz, guardó que també va rebre Alicia de Larrocha, per la seua gravació i difusió d'Ibèria. A més Gustavo Díaz-Jerez és autor del programa informàtic FractMus, dedicat a l'exploració de la composició algorítmica, i els seus articles sobre la matèria han sigut publicats en prestigioses publicacions especialitzades com ara Electronic Musician i Leonardo Music Journal del MIT.