La GaleriaMr.pink de València presenta hui l'exposició The First Day, comisariada per Piguy Hellman i amb la presència dels artistes Dorotea Von Totó i Tod Hunter. Una mostra on segons la galeria «les dicotomies veritat/mentida, il·lusió/realitat, es presenten a l'espectador en una representació cridanera», amb vímets circenses, on espectacle, crítica i art es donen la mà en una cridanera proposta.

Tod Hunter, artista d'alta càrrega homoeròtica en els seus treballs plàstics, els presenta ara a Mr.Pink de forma directa i sense cap tipus d'emmascarament políticament correcte. Ofereix les seues últimes creacions envoltades per un ambient estètic al més pur estil dark room.

Dorotea Von Totó, per contra, mostra els seus coloristes i despreocupats collages envoltats per idíl·liques senderes de rajoles grogues que emmascaren realitats fosques i mutilades. L'extravagant curador Piguy Hellman, amb les seues frases/rapsòdies, iròniques i incendiàries, acompanya els sorprenents treballs dels dos emergents i joves artistes.

Dos artistes oposats

El comissari de l´obra Piguy Hellman considera a Dorotea Von Totó „una jove artista gallega de sang islandesa, segons diu„, «una meiga del fluor que transita per senderes de rajoles grogues fent de les carències (físiques i econòmiques, si escau), virtut». Mentre que de l´artista californià Tod Hunter diu que és molt difícil de qualificar perquè va a contracorrent de modes.

Són, en definitiva, per Hellman «dos artistes emergents, diferents i oposats en els seus plantejaments conceptuals i formals, insolents o il·lusoris, amb els peus en el fang, o surant sobre núvols, en un joc d'espills de fira on la veritat es presenta com a ficció i viceversa».

«Passen i vegen, i tinguen sempre present que l'art és un punyeter circ on res és veritat ni és mentida, només un hiperbòlic artifici que ens enlluerna i fascina a parts iguals! És per açò pel que ací seguim!», diu Hellman. Una exposició per a aquells que vulguen veure i mirar.