El Teatre Talia presenta l'estrena a València de La Celia, el musical homenatge del Teatro Maipo d'Argentina que es podrà veure del 2 al 13 de març.

L'actriu Ivanna Rossi dóna vida al personatge de Celia Gámez, la jove de 21 anys que després d'una curta temporada com a cantant en el Teatro Maipo de Buenos Aires, va partir en 1925 cap a Espanya, acompanyant al seu pare a cobrar una herència.

Viatjant amb tren cap a Barcelona, mentre cantava tangos per a divertir als passatgers algú que estava organitzant una gran festa benèfica, la va escoltar i encandilat de la seua veu i la seua simpatia, la va contractar immediatament. A aquella festa va acudir ni més ni menys que Alfonso XIII, qui captivat per la bellesa d'una joveneta tan particular, li va facilitar el camí a una fama instantània, que va perdurar més de 50 anys, durant els quals va ser la reina indiscutida del teatre, la revista i la sarsuela espanyola.

Una fama que va transcendir fronteres i també va triomfar a Buenos Aires, quan va tornar fugint de l'horror de la guerra civil espanyola.

Temes més famosos

A instàncies de Lino Patalano, que va suggerir la idea, el director Emilio Sagi va decidir fer un parèntesi en la seua atapeïda agenda de compromisos, per a viatjar a Buenos Aires i muntar aquest musical sobre la base d'un guió escrit per Santiago Castelo, amb arranjaments musicals de Jordi López i que conté 14 de els temes més famosos de la música popular espanyola, inclosos Los Nardos, La novia de España, El Gulu Gulu, El Pichi i El Beso. Cançons que Celia Gámez immortalitzara, i que va cantar sense perdre mai l'accent argentí.

La Celia ja ha sigut representada amb èxit a Buenos Aires on es va rebre moltes distincions com 3 Premis ACE (Associació Cronistes d'Espectacles), 3 Premis Hugo , 2 Premis Trinidad Guevara i el Premi Florencio Sánchez.

Ivanna Rossi, que dòna vida a Celia Gamez està acompanyada durant l'especatacle per quatre actrius i tres músics.