El Teatre El Musical vol ser el centre de la vida cultural dels poblats marítims de València. I en això està des de la seua reobertura. Ara ha preparat una mostra per repassar la trajectòria del Festival Cabanyal Íntim. Serà el segon cap de setmana de febrer, del 12 al 14. D´aquesta manera es vol retre un homenatge a la iniciativa sorgida al barri el 2011 amb una voluntat reivindicativa per tal de donar suport des del món de les arts a la plataforma Salvem El Cabanyal.

El Musical en la seua nova etapa de gestió directa del teatre busca el reconeixement a la història del festival, per això portarà a dins del seu edifici una mostra que recupera algunes de les peces més emblemàtiques i representatives que s´han vist a les cases dels veïns durant les cinc edicions del Cabanyal Íntim.

«Cinc anys d´intimitats escèniques i resistència» és el lema escollit per la proposta del Teatre El Musical, que ha estat dissenyada i articulada per l´equip de Cabanyal Íntim format per Isabel Caballero, Jacobo Roger, Sara Sevilla, Marta Borcha y Esther Melo. Serà una experiència escènica al marge del festival, que al maig celebrarà la seua sisena edició i que novament portarà espectacles de format reduït a dins de les cases del barri. Serà «un diàleg entre la cultura teatral emergent i la realitat del Cabanyal-Canyamelar», asseguraren ahir des del Musical.

Programació

L´equip de Cabanyal Íntim ha elegit una selecció d´obres emblemàtiques i representatives per la seua trajectòria, qualitat artística i compromís amb el barri. El teatre oferirà una ruta que portarà al públic per tot l´edifici d´El Musical a través de cinc espectacles. Així «es manté el caràcter íntim i entra dins d´un edifici públic com abans ha entrat a les cases del veïnat», sosté el teatre del Cabanyal-Canyamelar. A més també es representarà, de forma individual i fora d´aquesta ruta teatral íntima, una peça específicament orienta al públic familiar.

La programació arrancarà divendres 12 de febrer amb una gala inaugural presentada por la Diva, l´actriu Ángela Bermúdez, que també ha estat la mestra de cerimònies a l´apertura de totes les edicions de Cabanyal Íntim.

Les entrades dels abonaments ja estan a la venda.