El Teatre Auditori d'Aldaia (TAMA) acull divendres vinent, 29 de gener, el concert «L'home insomne» de Carles Dénia. Es tracta del darrer disc del valencià. Un bolero amb lletra pròpia, treballat conjuntament amb l'agrupació La Nova Rimaire, que constitueix una nova immersió en el repertori popular com ja ho fou «Tan alta com va la lluna», música de la qual l’autor es nodreix constantment (juntament amb el jazz i el flamenc) per a les seues composicions més lliures i personals.

En «L'home insomne», Dénia se sotmet voluntàriament als cànons tradicionals per a oferir un treball que destil·la llibertat i frescor pels quatre cantons. Una obra que, a més, ha estat nominada el millor disc folk i millor cançó als Premis Col·lectiu Ovidi Montllor 2015.

El concert de Carles Dénia enceta el segon cicle «Volem» de música en valencià, el qual, per segon any consecutiu, portarà a Aldaia les veus musicals més representatives, com Aspencat i la presentació de la versió en valencià de la cançó «València en falles», a càrrec de Bajoqueta Rock, en un acte organitzat per l'Ajuntament de València en col·laboració amb el d'Aldaia.

Una àmplia oferta escènica

Aquests concerts són una mostra de l'ampli repertori de teatre, música, màgia, dansa i cinema que ofereix el TAMA al llarg del primer trimestre de 2016. Pel que fa al teatre, el TAMA acollirà el 16 de febrer El crèdit de la companyia Bitó i Focus. Així mateix, el 3 de març es representarà amb motiu de la Setmana de la Dona l'obra Cinc actrius lligen Rododera, mentre que el 6 de març actuarà Maduixa Teatre amb l'espectacle DOT.

Altra novetat és el Cicle de Cinema en Valencià, els dies 21, 22 i 23 de març, amb les pel·lícules Els minions, L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta, Asterix i la residència dels Déus, Del revés i Rastres de Sandal. Una iniciativa que es realitza amb la col·laboració de la Fundació Escola Valenciana i els centres educatius d'Aldaia.