Levante-EMV, en col·laboració amb l´editorial Bromera, publicarà tots els diumenges a partir d´aquest 24 de gener destacats relats de coneguts autors valencians amb l´objectiu de fomentar l´ús de la nostra llengua i incrementar la seua presència„ja habitual en diverses seccions com ara Panorama, Opinió o Aula„ amb nous continguts i seccions setmanals al diari líder de la Comunitat Valenciana.

Amb aquesta iniciativa, Levante-EMV vol, d´una banda, recuperar el tradicional Conte del Diumenge, molt conegut a principis de segle a València i que va esdevindre una de les publicacions més populars de la societat d´aleshores i, d´altra, abastir els lectors d´algunes de les creacions més destacades dels nostres autoris i autores tant en literatura infantil, com en juvenil i adulta. De fet, en cada relat s´especificarà el caràcter de cadascún dels contes per tal que, si així ho considera el professorat d´acord amb el seu contingut, puga ser emprat també com a material docent a les escoles.

Isabel Clara-Simó, Carles Cano, Urbà Lozano, Teresa Broseta, Jovi Lozano-Seser, Francesc Gisbert, Josep Lozano, Enric Lluch, Vicent A. Estellés i Josep Franco són els deu autors amb els quals, aquest diumenge, començarem de bon grat aquesta atractiva i apassionant aventura per la literatura breu en valencià, gràcies a la col·laboració ja habitual d´aquest diari amb l´editorial Bromera.

A més a més, amb l´estrena d´aquesta nova secció setmanal, Levante-EMV segueix el camí obert pel Mercantil Valenciano que el 1935 va publicar la seua primera pàgina en valencià amb el nom ´País Valencià´„ coordinada per Nicolau Primitiu„ i també pel suplement setmanal ´Valencia´ ja en el franquisme, per on passaren erudits, historiadors i escriptors com ara Emili Beüt, Carles Salvador, Almela i Vives, Joan Fuster, Soler i Godes, Sanchis Guarner o Carmelina Sánchez Cutillas.

Ara, 143 anys després de la seua fundació, el diari editat per Editorial Prensa Valenciana i l´escollit majoritàriament pels valencians com al seu mitjà de referència vol donar un pas més en el seu compromís amb els seus lectors ampliant l'ús de la nostra llengua a un major nombre de contingut i seccions setmanals.