Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Divendres, faves tendres

Sembla que va ser ahir quan ens desdejunàvem amb el concepte anglosaxó Blue Monday, però al dilluns blau li ha seguit una recopilació de moments feta pel grup dels anomenats dimarts, dimecres i dijous. Un conjunt d´hores enmig que, possiblement sense tindre tant de protagonisme ni colorit, porta el pes de la prova innegable de que la setmana ha passat de nou en un bufit.

El dilluns trist va ser trending topic, ve celebrant-se a les xarxes des de 2005 i aten a un suposat estudi científic que el psicòleg Cliff Arnall va realitzar en aquella època al Regne Unit. Arnall pretenia demostrar que el tercer dilluns de gener és el dia més depriment de l´any. L´equació que va formular tenia amb compte variables com l´oratge, el deute, la tristor postvacacional nadalenca així com altres. Després, el divulgador científic Ben Goldacre va revelar l´any 2006 que la blava idea era en realitat un invent d´una empresa de relacions públiques per a promocionar una agència de viatges.

Internet es carrega de memes cada primer dia dels set. Com un que afirma que no pot ser casualitat que dilluns en castellà escrit al revés siga senul, paraula que en birmà significa tortura. Està clar que el teloner del cap de setmana és molt més popular que l´encarregat d´acomiadar-lo, i és que el divendres té molts seguidors. I més si és festiu, com aquest 22 de gener de Sant Vicent Màrtir a qui, malauradament, sí van martiritzar un dia qualsevol fa mil set-cents anys. La ciutat de València i el seu terme de creus cap a endins, acull amb gratitud aquesta festivitat que alleugera l´obligació laboral. El descans sempre és rebut amb ganes. Inclús sense saber en què consisteix una data assenyalada, què més dóna? El cas és aprofitar-la!

Ironies a banda, recorde una frase que diu: «Esperem tota la setmana per al divendres, tot l´any per a les vacances i tota la vida per a ser feliços». I si tractem d´estar ací i ara mentres el ritme del món ens marca el temps? I ballar, sense malícia si no coneixem els passos. Inventar-ne uns quants, de pas. Perquè hui és hui i encara que no ho fora, tot i que la dita ens convida a menjar faves tendres, si ens és impossible menjar-les o no ens abelleix també podem sembrar opcions. La collita serà com siga, però si sabem d´on venen les llavors que plantem, estem capacitats per a compartir-les. Així, on hi havia un buit, creix la motivació i la plenitud pot arrelar.

Compartir el artículo

stats