23 de enero de 2016
23.01.2016

El renaixement de Pinazo

El Consell declara el 2016 l´any d´aquest l´il·Lustre pintor valencià en el centenari de la seua mort - Entre els objectius està promoure la presència gràfica en la documentació oficial i ajudar en la conservació del seu llegat

23.01.2016 | 04:15
El renaixement de Pinazo

L´any 2016 no serà només el centerari de la mort de l´il·lustre pintor valencià, Ignasi Pinazo. També serà el seu any. El ple del Consell va aprovar ahir la declaració oficial del 2016 com l'Any del Pintor Ignasi Pinazo Camarlench i la proclamació honorífica del desaparegut artista com a Ambaixador de la Cultura i la Identitat Valencianes en l'Exterior.

Així ho va assenyalar ahir la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, després de la reunió dels membres del Consell a Alacant.
Aquest acord dóna compliment a la resolució del ple de les Corts que, el passat 29 d'octubre de 2015, va aprovar la Proposició No de Llei perquè es realitze aquesta declaració. L'acord també inclou instar a altres administracions i entitats públiques i privades perquè se sumeixen a aquesta commemoració, mitjançant el respectiu acord plenari en el cas d'institucions de la Generalitat „Sindicatura de Comptes, Síndic de Greuges„ o amb l'aprovació de la proposta d'adhesió que es remetrà a altres administracions i entitats públiques i privades.

A més, entre els objectius està promoure la presència gràfica de l'Any Pinazo en la documentació oficial i impresos públics, amb la inclusió del logotip o els elements gràfics que es dissenyen o promoure les accions necessàries per a formalitzar davant del Museu del Prado el dipòsit indefinit del quadre Últims moments del rei Jaume I, per a la seua exhibició en les Corts. També impulsar mesures de caràcter institucional i administratiu per a col·laborar amb la família del pintor en la sostenibilitat i preservació del llegat patrimonial de Pinazo i instar a l'Ajuntament de València a la realització, en la processó cívica del 9 d'Octubre, d'una ofrena floral davant del monument al pintor.

«Precursor de la modernitat de la pintura valenciana»
Va nàixer a València l´11 de gener de l´any 1849. Membre d´una família humil, va arribar a ser un dels més destacats artistes valencians de finals del segle XX. «Les filles del Cid» (1879), «El guardavies» (1877) i «Barca a la platja» (1890) són tres de les obres més significatives del seu treball d´estil impressionista. Per això, «en virtut dels seus mèrits com a precursor de la modernitat de la pintura valenciana i figura referent del patrimoni cultural valencià», segons apunta la Generalitat, aquest any es celebra el centenari de la seua mort (Godella, 1916) i també es declara l´any del Pintor Ignasi Pinazo Camarlench.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine