L´Horta Teatre no espera que els espectadors fugen espantats pel carrer de les Barques i que contagien el seu pànic als conductors i vianants de la plaça de l´Ajuntament. En canvi, vol que el Teatre Principal s'òmpliga durant les funcions de La guerra dels mons 2,0. L´estrena és dijous i estarà en cartell fins al 7 de febrer.

L'espectacle està inspirat en l'emissió radiofònica realitzada per Orson Welles en 1938 en la qual milions de nord-americans van creure que els marcians envaïen la terra. A la presentació d´ahir van assistir el sotsdirector de CulturArts Teatre i Dansa Manel Jaqués, el productor Alfred Picó, el director i autor Roberto García i els actors Verónica Andres i Álvaro Báguena.

L'espectacle suposa la culminació de les celebracions dels 40 anys de la companyia, segons ha afirmat Alfred Picó: «Volíem un projecte així per a celebrar el 40 Aniversari de L'Horta Teatre, però estava per sobre de les nostres possibilitats, per açò vam voler accedir al Pla de coproduccions de CulturArts, perquè així hem pogut crear un gran espectacle amb músics en directe, amb una composició musical original d'Andrés Valero, amb audiovisuals i sobretot amb la possibilitat d'estar durant nou dies en el Teatre Principal de València».

El punt de partida del projecte és la versió radiofònica que Orson Welles va fer de La guerra dels mons l'any 1938. Durant aquell programa, milions de nord-americans van creure que uns invasors marcians, que només estaven en la seua imaginació, sobrevolaven la Terra, destruïen els exèrcits humans i ocupaven zones de poder. Va ser l'emissió del pànic. El primer fenomen veritablement viral del món modern.

A pesar que han passat més de 70 anys d'aquella emissió, vivim en una època similar, segons l'autor i director Roberto García: «Hi ha un paral·lelisme inquietant, dues societats que ixen d'una depressió econòmica, sensibles a la por: abans a una gran guerra i ara a amenaces terroristes, la crisi de l'Ebola, convulsions financeres... i tot açò està present en el nostre espectacle, igual que ho està la figura de Orson Welles que podria ser un quart personatge».

El director ha destacat a més el treball dels actors: Verónica Andrés, Álvaro Báguena i Jordi Ballester, que «afigen un plus emocional a un espectacle ja de per si mateix suggeridor i estimulant». L'equip artístic, íntegrament valencià, ho completa Luis Crespo, responsable de l'escenografia, Ximo Rojo, amb la il·luminació, Pascual Peris, amb el vestuari i Assad Kassab amb la imatge gràfica.

L'Horta Teatre trasllada aqueix fenomen viral a l'època actual, l'era digital, de Youtube, de la saturació informativa i de la falsificació en les Xarxes Socials.