La Sala Russafa tanca el mes de gener centrant la seua programació en la música. El divendres oferirà l'última sessió del seu cicle de cinema mut amb música. Una curiosa proposta que uneix la projecció de grans clàssics com Nosferatu o El Acorazado Potemkin amb l'ambientació en directe de bandes com MKM o Raisa, representants de l'escena musical més independent.

En el comiat d'aquesta primera edició del cicle, la banda valenciana La Muñeca de Sal serà l'encarregada de posar música en viu a Fausto, la superproducció alemanya de 1926, dirigida per F.W. Murnau.

El Jazz Fusion de Nes

El dijous, el centre cultural acull l'actuació de la Banda del Pepo, formació d'origen murcià però que arreplega influències musicals que barregen la base flamenca amb instruments i sonoritats gregues, turques, àrabs i fins i tot índies en un clar exemple de les anomenades «músiques del món».

La fusió també marca el caràcter del trio establit a València Nes, guanyador del Premi del Públic de Sala Russafa al Millor Directe la temporada passada. El diumenge torna amb el seu jazz elegant, que es llisca entre el blues, el soul i la chanson française a bord de la sedosa veu de Nesrine Belmokh. La cantant i violoncel·lista franc-algeriana forma part de l'Orquestra del Reina Sofia i de la West Eastern Divan Orchestra, de Daniel Barenboim, encara que també ha posat veu a l'espectacle Amaluna del Circ del Sol.