27 de enero de 2016
27.01.2016

La bloguera Lola Moreno guanya el Premi Llegir

La fundació bromera per al foment de la lectura proclama finalistes a la poetessa àngels moreno i a l´assagista juli capilla

27.01.2016 | 04:15
La bloguera Lola Moreno guanya el Premi Llegir

La professora i bloguera Lola Moreno és la guanyadora del Premi Llegir 2015 per l´article inèdit «Algunes nits em sorprenen». La poetessa Àngels Moreno ha resultat segon premi amb l´article «Anatomia dels espills» i l´escriptor Juli Capilla ha quedat tercer premi amb l´article «L´home lletraferit».

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha impulsat, per quart any consecutiu, el Premi Llegir, amb l´objectiu de fomentar i difondre l´escriptura i la publicació d´articles que parlen de la importància de la lectura. El jurat d´aquesta edició ha valorat de manera positiva el nombre d´articles presentats a la convocatòria del premi, així com la qualitat de la majoria dels textos que han optat al guardó. De fet, va voler fer constar que, amb aquesta quarta edició, «la qualitat assolida pels articles seleccionats permet parlar d´una consolidació del Premi Llegir».
Enguany s´hi han presentat 38 articles, inèdits o publicats prèviament en premsa escrita o digital durant els anys 2014 i 2015, procedents d´una variada i extensa àrea geogràfica, que ha traspassat les fronteres autonòmiques.

Inèdit
El Premi Llegir 2015 (dotat amb 500 €) ha sigut finalment per a l´article inèdit «Algunes nits em sorprenen», de l´autora Lola Moreno (València). Es tracta d´una reflexió feta a partir del diàleg en somnis amb autors cabdals de la literatura com Enric Valor, Vicent Andrés Estelles o Ausiàs March. Lola Moreno exerceix de professora al Col·legi Santa Ana de València; a més del seu interés per la innovació i la renovació pedagògica, destaca la seua faceta com a mediadora a les xarxes socials, entre altres amb el blog La Clase de Lola.

Els membres del jurat (format pels escriptors, professors i experts en animació lectora Josep Castellano, Adelina España, Enric Lluch i Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera, com a president) acordaren per majoria destacar com a primer finalista (dotat amb 300 €) l´article «Anatomia dels espills», de la poetessa Àngels Moreno. Moreno és autora de dos llibres de poemes, activitat que compagina amb els seus estudis de Medicina. El tercer premi (dotat amb 200 €) ha estat per a l´article «L´home lletraferit», presentat per l´autor Juli Capilla, i publicat al web: País Valencià, segle XXI, el dia 3 de novembre de 2015. Capilla és llicenciat en Filologia i autor de poesia, assaig i narrativa. A més ha exercit de periodista i, actualment, és el director de la revista literària L´Aiguadolç, que edita l´Iecma.

«Anima´t a llegir»
La Casa de la Cultura d´Alzira va acollir dilluns l´acte de lliurament, on també es van fer públics els guanyadors del X Premi d´Experiències de Foment de la Lectura 2015, amb un primer premi (dotat amb 800 € per la Regidoria de Cultura de l´Ajuntament d´Alzira) atorgat al projecte «Anima´t a llegir», presentat pel CEIP Verge del Remei de Castelló de Rugat. El jurat ha decidit declarar desert el segon premi d´Experiències de Foment de la Lectura. Aquest premi està destinat a potenciar les actuacions per a fomentar i consolidar l´hàbit lector en escoles, biblioteques o en grups de pares i mares.

L´acte de lliurament del Premi Llegir i dels Premis d´Innovació Educativa Ciutat d´Alzira va comptar, a més, amb l´actuació del grup format per Paula Bam Bam i Ona Nua, que acompanyaren l´acte amb cançons pròpies i una selecció de versions de temes de Maria del Mar Bonet, Ovidi i Lluís Llach.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine