El concert de Falles enceta l'agenda musical d´Escola Valenciana. Aspencat, El Diluvi, Tardor i Atupa seran els encarregats de pujar el teló a La Gira el dimarts 15 de març a les 21 hores a l´Auditori Casa de la Cultura de Burjassot.

El festival itinerant de música en valencià La Gira d´Escola Valenciana recorre, any rere any, el llarg i ample del territori valencià amb propostes musicals que, a hores d'ara, han convocat més de 170.000 assistents en els prop de 215 concerts celebrats en les deu anteriors edicions del projecte.

Des de la seua creació, l'any 2009, el concert de Falles ha tingut com a objectiu ser una proposta per als joves que volen assistir a activitats lúdiques i culturals fetes en valencià. Per l´escenari desfilaran quatre formacions amb estils musicals ben diferents però que tenen, almenys, una característica en comú: la solvència dels seus directes.

Cartell faller de La Gira

El cap de cartell, Aspencat, grup capdavanter de l´escena valenciana, presentarà els temes de Tot és ara, el seu darrer treball, en el qual aprofundeix en el reggae, la música dance electrònica dubstep i l´estil jamaicà dancehall, sense abandonar els seus trets identitaris, la ressonància del llaüt i, per descomptat, l´electrònica.

Amb el seu segon disc, Una ciutat invisible, Tardor ha donat un espectacular salt de qualitat amb un disc carregat de bones lletres i que combina amb destresa fragments plens d´intimisme amb contundents solsides d'inconformisme i de ràbia. En els darrers mesos, el grup ha recorregut de dalt a baix el país, la qual cosa els ha permés sumar seguidors i consolidar la seua versàtil i convincent posada en escena.

Després del disc QuatribaRap, Atupa confecciona Expansion Pack, un treball vestit d´electrònica que no oblida el rap original d´aquesta formació de Montcada. El concert de Falles comptarà amb el privilegi de ser l´escenari on Atupa presentarà els temes del seu darrer disc, Quasi res porta el diari, un material que el seu fidel públic fa temps que té ganes d´escoltar, cantar i ballar.

El Diluvi es defineix com un grup de música de folk modern que fusiona diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d'arrel valenciana. Des d´Ovidenques -la seua carta de presentació- fins a Alegria, el seu darrer treball, el grup ha recorregut un itinerari caracteritzat per la coherència del seu discurs musical. El grup xafarà per primera vegada l´escenari faller de Burjassot.

Promoció especial a 8 euros

L´anunci del cartell faller arriba amb una promoció especial de 200 entrades a 8 euros. En el moment en què s´exhaurisquen, l´entrada anticipada es vendrà a 10 euros. Aquest any no hi haurà punts de venda físics d'entrades anticipades. Així, les entrades només es podran adquirir mitjançant la botiga online d'Escola Valenciana, la pàgina de facebook d'Escola Valenciana i de La Gira d'Escola Valenciana. Els Amics i Amigues d'Escola Valenciana rebran un correu amb les indicacions per comprar les entrades anticipades online per 8 euros. En tots els casos, la compra en la plataforma digital comporta 1,20 euros de despesa addicional en la compra.