L´Aula de Cinema de la Universitat de València continua les projeccions en versió original subtitulada. Amb motiu del 25 aniversari d´Assaig, el grup de teatre de la Universitat de València, el saló d´actes del Col·legi Major Rector Peset acollirà tots els dimarts del febrer un cicle de pel·lícules que qüestionen el suposat antagonisme entre les convencions de l´escena i el denominat llenguatge cinematogràfic.

Com a complement a un seminari sobre els mètodes científics d´identificació de persones, el públic podrà assistir tots els dijous al Palau de Cerveró de la Universitat al cicle de projeccions sobre «Identitats dubtoses i sospitoses».

El 2 de febrer, La Venus de les pells (Roman Polanski, 2013) inaugura el cicle «L´herència del teatre al cinema», una mostra composta per quatre títols. Amb una única localització i només dos personatges, l´última cinta dirigida per Polanski recorre a la característica unitat espaitemporal de la dramatúrgia clàssica per suggerir des de la seua mateixa forma narrativa el caràcter de farsa d´allò que narra, una història en què realitat i ficció s´entremesclen en un embull complex.

El 9 de febrer es projectarà un clàssic del musical, gènere cinematogràfic que hereta bona part dels seus trets més característics del seu antecedent a les taules. A partir d´una reeixida obra de Broadway amb cançons de Cole Porter, Vincente Minnelli va donar regna solta en El pirata (1948).

L´anglesa i el duc (Eric Rohmer, 2001) es podrà veure el dimarts 16 i el cicle acabarà el dimarts 23 amb la projecció d´un programa de curtmetratges muts de Georges Méliès, Segon de Chomón, Charles Chaplin i David Wark Griffith. Representants del grup de teatre Assaig i de l´Aula de Cinema prendran els curtmetratges projectats com a punt de partida per reflexionar sobre la relació entre el llenguatge teatral i el cinematogràfic.

Identitats dubtoses i sospitoses

El dijous 4 de febrer, el cinema d´Alfred Hitchcock obrirà la mostra amb la projecció de la pel·lícula Recorda (1945), cinta de caràcter psicoanalític centrada en un personatge que ha oblidat fins i tot el seu nom. L´11 de febrer serà el torn de Tom Ripley, protagonista d´una famosa sèrie de novel·les de Patricia Highsmith que Alain Delon va encarnar en A ple sol (Réné Clément, 1960).

El retorn de Martin Guerre (Daniel Vigne, 1982) i L´impostor (Bart Layton, 2012), que es projectaran respectivament els dijous 18 i 25, permetran al públic conéixer finalment les rocambolesques històries de dos personatges reals. Dos falsificadors que van tractar de refer la seua vida fent-se passar per uns altres i van arribar a enganyar les famílies respectives.