Tres episodis molt familiars

El Teatre Micalet estrena demà «TRILOGIA SENSE PRIMAVERA», una emotiva història saga escrita i dirigida per Alejandro Tortajada amb un gran repartiment - El muntatge arriba en 8 úniques funcions de l'11 al 21 de febrer

10.02.2016 | 04:15

El Teatre Micalet estrena demà Trilogia sense primavera, una emotiva història familiar, basada en la família del propi autor i director de l'espectacle, Alejandro Tortajada. El muntatge va ser una de les obres revelació a l'edició passada de Cabanyal Íntim, amb totes les entrades exhaurides per a totes les funcions i una molt bona acollida per part de la crítica. Ara arriba al Teatre Micalet de l'11 al 21 de febrer en 8 úniques funcions.

La història familiar s'articula al voltant de tres moments escollits en funció de la seua rellevància: l'hivern del 36 (el Front Popular guanya les eleccions), la devastadora riuada del 57 i l'estiu del 79, amb el triomf del València CF en la final de copa del rei, just un mes després de les primeres eleccions municipals democràtiques.

Sobre estos tres moments l'autor construeix tres episodis de la biografia de la seua família. Com ell mateix indica: «Trilogia sense primavera és un homenatge a la meua iaia. Al final totes les famílies i totes les històries es semblen. Esta és la meua família, la meua història. Desitge que la feu vostra».

L'espectacle està interpretat per actors valencians de diferents generacions i d'àmplia trajectòria professional. Empar Ferrer, coneguda a la televisió per sèries com (Aquí no hay quien viva, Les moreres, El tiempo entre costuras), Paco Sarro (L'Alqueria Blanca), Marta Chiner (Les moreres) Amparo Ferrer Báguena (Maniàtics) així com actors, autors i directors emergents com Laura Sanchis (membre de la companyia Perros Daneses i autora de Nagg i Nell), Pau Gregori que triomfa amb les seues produccions de la cia Lupa Teatre o Joan Daròs guanyador del Premi de teatre breu i fundador de la cia Maniquí Weissmuller.

«El treball dels set intèrprets i la força i sinceritat (si així pot dir-se) d´un text aparentment –només aparentment– senzill bé que s´ho mereixen», va deixar escrit el recentment desaparegut Josep Lluís Sirera. Les funcions són dijous i divendres a les 20.30h, i dissabtes i diumenges a les 19 h.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine