L’última jornada local de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat celebrada al Centre cultural la Nau ha reunit cinc equips competidors formats per 25 estudiants. Hui els vuit grups que s’han classificat durant esta setmana participen en la final local. L’equip guanyador representarà les universitats valencianes en la final absoluta.

L’IES J. Segrelles d’Albaida i l'IES Josep de Ribera grup I de Xàtiva són els equips que superen la quarta jornada local eliminatòria de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per Escola Valenciana i la Xarxa Vives, que ha reunit cinc equips formats per 25 estudiants.

En el debat d’ahir al Centre cultural la Nau - Universitat de València han participat els centres educatius IES Josep de Ribera grup I i II de Xàtiva, l’IES Montdúver de Xeraco, l’IES Enric Valor de Silla, l’IES J. Segrelles d’Albaida.

Hui els grups que s’han classificat durant els quatre dies que ha durat la fase local de la demarcació Universitat de València i la Universitat Politècnica de València desenvoluparan un debat, l’equip guanyador del qual representarà les universitats valencianes en la final absoluta, que se celebrarà el 29 i 30 d’abril a la Universitat Politècnica de València.

El jurat ha estat format per la representant d’Escola Valenciana, Paulina Ribera, i els representants de la Universitat de València, Marga Landete i Germà Llàcer.

Els grups que hui participen en la final local de les universitats valencianes són: l’IES Albal, l’IES Xest, l’IES Pou Clar d’Ontinyent, l’IES Sivera Fonts de Canals, l’IES la Garrigosa de Meliana, l’IES Laurona de Llíria, l’IES Josep de Ribera grup I de Xàtiva i l’IES J. Segrelles d’Albaida. L’acte tindrà lloc al Centre Cultural la Nau a les 9’30 hores.

Debat a Castelló

La Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I de Castelló és el marc on se celebra la fase local de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat entre els centres docents adscrits a aquesta universitat.

Des de les 8’30 hores i fins a les 18 hores estan convocats els sis equips participants: l’IES Miquel Peris del Grau de Castelló, l’IES Cova Santa de Sogorb, els dos grups de l’IES J.B. Porcar de Castelló de la Plana, l’IES Xèrica de Viver i SES Benassal (IES Vall d’Alba). La Universitat Jaume I de Castelló desenvolupa la fase eliminatòria i la final en una mateixa jornada dialèctica.

En primer lloc, es portarà a terme sis debats dels quals el jurat decidirà quins grups concorren a la fase següent. Els quatre equips guanyadors es classificaran per a la semifinal i, arribats a aquest estat de la competició, el jurat designarà els dos grups que s’enfrontaran en la fase final local.

Un total de 30 alumnes participarà en la Lliga de debat corresponent a la demarcació de la Universitat Jaume I de Castelló.