El Teatre El Musical dedica este cap de setmana a la dansa contemporània amb dos espectacles. El proper dissabte Mal Pelo torna a actuar a València cinc anys després de la seua última presència a la ciutat, que es remunta al festival VEO de 2011. La companyia porta a escena la seua última creació, El cinquè hivern, una coreografia poètica construïda a partir dels versos de l'italià Erri de Luca. I el diumenge 28 de febrer, serà la companyia valenciana Los Que Quedan qui presente Tentativa & Guests: un taller participatiu amb aficionats, en el qual pugen a escena persones majors de 60 anys.

Mal Pelo és un referent internacional en el món de la dansa contemporània després de múltiples gires per Orient Mitjà, Estats Units i Amèrica Llatina. Una companyia fundada el 1989 per Pep Ramis i la valenciana María Muñoz, codirectors artístics d'un projecte que ha propiciat més de 25 espectacles fins ara. El 2009 van obtindre el Premi Nacional de Dansa per la seua trajectòria en la creació coreogràfica i per l'obertura de nous camins en la dansa contemporània. Mal Pelo ha desenvolupat un llenguatge artístic propi, que incorpora la teatralitat, la paraula, la col·laboració amb músics, vídeo artistes i creadors d'altres disciplines. La companyia ha impulsat a la seua seu de Celrà, Girona, un centre de creació anomenat L'animal a l'esquena, on realitzen un treball pedagògic i de col·laboració artística multidisciplinar.

El cinquè hivern és un duet creat i interpretat per María Muñoz i Pep Ramis, una reflexió sobre el pas del temps, amb dos cossos captius que deambulen per una geografia íntima, suspesa entre el silenci i les veus que els acompanyen. L'espectacle compta amb la col·laboració artística de Vincent Dunoyer i Leo Castro. La banda sonora és de Fanny Thollot, amb les veus de la cantant tunisiana Alia Sellami i el cantaor Niño de Elche, i amb els peus del bailaor Israel Galván.

El diumenge els protagonistes a l'escenari del Musical seran ballarins aficionats. Los Que Quedan ha posat en marxa la tercera edició del seu taller Tentativa & Guests: una experiència participativa amb col·lectius socials que normalment estan allunyats de la dansa contemporània. Esta vegada el taller s'ha dedicat a persones majors de 60 anys, que han assajat durant les últimes setmanes per preparar l´actuació. Esta companyia valenciana ja va fer este projecte a en 2014 i 2015 amb adults.