La Filmoteca de CulturArts inicia hui un cicle sobre Ovidi Montllor amb la projecció, a les 20.15 hores, del documental L'Ovidi: El ´making of´ de la pel·lícula que mai no es va fer (2015), dirigit per Vicent Tamarit i produït per Aire Cinema.

Després de la seua estrena en la gala d'inauguració del festival Mostra Viva i de la seua projecció en la clausura del festival Cinema Ciutadà Compromés al Teatre El Micalet, es presenta a la sala Berlanga de la Filmoteca el documental sobre la vida d'Ovidi Montllor, que descobreix al cantant, actor i poeta alcoià des del punt de vista d'un actor, Eduard Fernández, i d'una directora, Rosana Pastor, que cerquen informació per a realitzar un film sobre la seua vida. El documental ha comptat amb les ajudes a la producció de CulturArts en 2015.

Ovidi Montllor (Alcoi,1942 - Barcelona,1995) és una figura clau i polièdrica de la cultura valenciana, fonamentalment per la seua faceta de cantautor, però també va mantenir una intensa relació com a actor amb el teatre en els seus inicis professionals i posteriorment amb el cinema i la televisió. El cicle «L'Ovidi en el cinema» pretén recordar el seu treball com a actor en quatre pel·lícules importants de la seua filmografia, tres d´elles dirigides per directors valencians. Mentre Furtivos (1975), de Jose Luis Borau, i Héctor. El estigma del miedo (1982), del també alcoià Carlos Pérez Ferré, són dos drames ambientats en entorns rurals asfixiants amb un subtext de crítica social, Con el culo al aire (1981), de Carles Mira, i Amanece como puedas (1987), d'Antoni Canet, són dues comèdies d'humor delirant i crítica satírica.