El Cercle de Belles Arts de València emprén una nova etapa d'activitats expositives amb la inauguració demà de la mostra «Retrat versus retrat».

L´exposició pretén reivindicar l'ampli llegat artístic del Cercle i la vocació dels nous gestors per obrir la institució al pols artístic actual, posant l´accent principalment en el discurs realitzat per dones, històricament absents en la seua col·lecció.

D´esta manera, pintures d´Ignacio Pinazo, Manuel Benedito o de Bartolomé Mongrel, entre uns altres, dialogaran amb les fotografies d´Ángeles Marco, Maribel Domènech i Patricia Betancourt; la pintura d'Ana Karima Lema i Andrea Martínez o amb la foto-performance de Claudia Casarino. L'escultura de F. Marque raonarà amb les d´Alfia Leiva.

Un discurs en clau femenina i una forma de posar de manifest, a través de l'art, la voluntat que el nou Cercle de Belles Arts siga capaç de fer un salt al futur. L'exposició, oberta fins al 9 d'abril, compta amb la col·laboració de la Generalitat i l'Ajuntament de Sumacàrcer.

Amb esta exposició com a començament, el Cercle de Belles arts pretén revitalitzar la seua activitat amb l'objectiu de ser un agent important en el teixit artístic de València. En estos moments, es treballa en un programa coherent d´exposicions «per a sembrar un futur que siga protagonista de la vida artística de la ciutat, i que este protagonisme puga col·laborar, amb l´esforç de les persones que treballen en ell, a superar l'actual estat de l´entitat», segons s´apunta des de la mateixa entitat.

«Retrat versus retrat» pretén ser un «manifest cultural» per a esta nova trajectòria del Cercle de Belles Arts de València.