El mes de març arranca en Sala Russafa amb la força de quatre dones buscavidas, les protagonistes de Gipsy Cabaret. Del 4 al 6 de març, el centre cultural de Russafa acull aquesta proposta que recrea el viatge a Nova York de tres flamenques que fugen de la misèria i la incultura.

En la gran poma els espera una cosina que es va obrir camí en «les Amériques», muntant el seu propi cabaret. Un espai de mentalitat oberta, on es fusionen cultures i ritmes. Sobre aquelles taules, el seu donyet i la seua gràcia els portaran a aconseguir l'èxit, amb contractes milionaris per a fer la volta al món. Diversos anys més tard tornaran al mateix escenari carregades de records, de vivències i d'experiència.

Este cap de setmana torna a Sala Russafa la formació Xhido Teatre-Dansa, que ja ho va visitar en 2012 amb la proposta multidisciplinària Pretextos.

Ara torna dins de el «Cicle de companyies Valencianes» amb aquesta divertida peça interpretada per Mati Ronda, Cochu Aparicio, Pila Mohedano i Antonio Martínez «Ñoño». Un espectacle que va nàixer per al café teatre i que arriba a les taules en un format ampliat, que permet aprofundir en l'entranyable història d'aquestes emprenedores, explicada en clau de swing, barrejant la interpretació i la improvisació, el cant, la dansa, el flamenc i fins al claqué.

Concert aniversari

Divendres torna a la Sala Russafa (23h) Javier Ruibal, abans d'eixir de gira per a Estats Units. Aprofitant la proximitat de la sala i la seua especial acústica, Ruibal oferirà una actuació en la qual tornarà a la seua essència per a, vestides únicament per la seua guitarra, recordar les cançons que han marcat la seua trajectòria. Volgut per la professió, la crítica i el públic, Ruibal ha anat collint una legió de seguidors en estos 35 anys de carrera que celebra en Sala Russafa.