El darrer llibre d'Elvira Cambrils, Vestida de lluna, guanyador del Premi Soler i Estruch de Castelló de la Ribera, està ja a les llibreries.

Vestida de lluna és un llibre de viatges que pot llegir-se com una novel·la construïda amb setze històries encadenades per la veu de la narradora. L´escriptora recrea els paisatges estimats de la cultura clàssica „Delos, Troia„, el romanticisme oriental „Istanbul, Amman„, el nord d´Àfrica „Marràqueix, Sousse„, reviu l´èxode valencià a Nova York de principis de segle XX i les penalitats i la sensualitat de la Cuba actual. L´amor, la finitud, les migracions humanes, l´amistat, la fantasia, les dificultats i l´alegria del viure bateguen en aquestes narracions.

Elvira Cambrils Pego (1955) explora el terreny de l´autoficció. Confessa que «vaig descobrir en l´escriptura de ficció el vestit de plomes que buscava, un vestit que em permetia volar, entrellaçar en un quadre, ´fidel a l´hora que reinventat´ com diu Magris, els fets que la mirada em proporcionava amb els materials de la imaginació».

L´aventura del viatge s´uneix a l´aventura vital de la protagonista, una aventura que no cessa i de la qual forma part l´experiència literària.