Presentar-se a l´examen de valencià enguany resulta molt més fàcil. El ple de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià va aprovar ahir el calendari i els tribunals de les proves de 2016, i així mateix va acordar novetats per a facilitar la realització dels exàmens.

Les taxes d'accés a la prova són les mateixes que l´any passat, i a més s´augmenten les bonificacions. Així quedaran exempts del pagament de la prova: els membres de família nombrosa de caràcter especial, les monoparentals de caràcter especial i les víctimes d'actes de violència contra la dona.

A més, es beneficiaran d'una bonificació del 50%: les persones que acrediten una discapacitat igual o superior al 33%, els membres de família nombrosa de categoria general i les monoparentals de la mateixa categoria. També es va decidir que el pagament dels drets d'examen dóna el dret de tornar a examinar-se del mateix nivell al segon període.

El període de matrícula per a les proves d'enguany estarà obert des del 21 de març fins al pròxim 22 d'abril.

Com a novetat d'aquest any hi ha la intenció d'obrir la matrícula per a la segona convocatòria de tots els nivells d'exàmens. Enguany, a més, s'ha ampliat el nombre de seus que oferiran el nivell superior fins a la seua totalitat, a fi d´evitar que els aspirants de les comarques castellanoparlants hagen de desplaçar-se per tal d'examinar-se. Estes noves seus per al nivell superior són Orihuela, Buñol, Villena i Segorbe.

Estes proves seran les últimes abans de la modificació de les proves d'avaluació de coneixements de valencià, prevista per a 2017, en la qual s'adaptaran les proves al Marc Europeu Comú de Referència de les Llengües i tindran un enfocament més comunicatiu.