Qüestionar, explorar i reflexionar sobre la cruïlla que viu el Vell Continent és l'objectiu que s'ha marcat Companyia Improvisada en el seu últim muntatge: Als peus d'Europa. Un espectacle multidisciplinari que s'estrena esta primavera en Espai Inestable, i que podrà veure's del 10 de març al 3 d'abril.

La dansa, la dramatúrgia, la paraula i l'ús del vídeo dialoguen en este muntatge per a «rendir un homenatge als peus que conformen Europa com la part que representa el tot de les persones i, per extensió, a este territori», expliquen els seus creadors, els coreògrafs i ballarins Henar Fuentetaja i Miguel Tornero. Una proposta metonímica el títol de la qual podria a més tenir diferents interpretacions semàntiques segons el punt de vista siga geogràfic -el nostre país és, al costat de Portugal, el que més al sud es troba del continent-, econòmic -Espanya està a la cua econòmica d'Europa-, metafòric -Espanya rendida davant Europa-…

Joc de perspectives

Una recerca escènica sobre la «perspectiva» que busca indagar en els límits, les fronteres i en la diferència entre punts de vista per a explorar l'empatia i la capacitat o incapacitat de posar-se en el lloc de l'altre i cercar aspectes en comú. I és que, com reflexionen Fuentetaja i Tornero, els peus d'Europa són múltiples i diversos, però tots caminem: «Els peus són l'expressió més bàsica de desplaçament però també la imatge de la persona i la seua identitat. Segons el lloc on es troben aqueixos peus i el que porten lloc, el caminar, la trepitjada i la petjada serà diversa».

Per a este projecte Companyia Improvisada té el privilegi de comptar amb el suport i la col·laboració de Drone Spain, empresa capdavantera nacional en tecnologia *drone i audiovisual.