VerdCel treballa la Cançó de manera única, barrejant amb naturalitat influències modernes amb arrels mediterrànies. Una proposta de convicció interdisciplinària en la qual es té cura i es cuida fins al mínim detall tant el contingut (les cançons i la imatge) com el continent (l’edició dels treballs) i la seva presentació sobre l’escenari.

Este 2016, Alfons Olmo celebra 10 anys de cançons, des de la publicació del primer LP de VerdCel, PaisViatge (Cambra Records, 2006). Per això, llancen Estacions són cançons, un disc autoeditat amb una selecció dels temes més representatius de la seua trajectòria i que es podrà descarregar de forma gratuïta a partir del dimecres 16 de març.

Un regal al públic que conté temes del seu debut i dels seus altres treballs d'estudi: Sàmara (Propaganda pel Fet!, 2008), Els dies del Saurí (Temps Record, 2012) i Argilaga (Temps Record, 2014). Esta nova publicació s'acompanyarà del llançament de diversos videoclips de cançons del recopilatori creats per l'ocasió de la mà de diversos realitzadors.

Estacions són cançons (Autoedició) és molt més que una compilació, és un agraïment per esta dècada on ha trepitjat molts escenaris. Una retrospectiva de la trajectòria feta fins ara amb la vista posada al futur, en la que es teixeixen i es creen plecs entre els quatre treballs que conformen una de les discografies de més qualitat dels últims anys.

«La Font i l’excursionista»

Este és el primer dels videoclips amb els que s'anirà presentant Estacions són cançons. «Quan ens plantejàrem abordar ‘La Font i l'excursionista’, una cançó que parla de viure l'experiència i de gaudir del camí, decidírem amarar-nos de la cançó i fer el mateix. Així que decidírem anar al pic més alt del País Valencià, el Penyagolosa», explica Túbal Perales, realitzador del clip que des de el segell Mésdemil ha treballat l’audiovisual per propostes com les de La Gossa Sorda, Pau Alabajos, Rapsodes i Aspencat. Túbal i el seu equip han copsat l’esperit de la cançó acompanyant l'acció i gaudint del trajecte; com ell mateix explica «fent d'excursionistes mentre anaven quadrant plànols».

VerdCel va començar als escenaris l’any 2000 i es va estrenar discogràficament el 2004 amb l'EP On està el lloc?. Des de llavors, ha editat quatre discos d'estudi - PaisViatge (2006), Sàmara (2008), Els dies del Saurí (2012) i Argilaga (2014)-, un de directe -Òrbites (2015)- i dos senzills digitals -La Font i l'excursionista (2007) i Ara (2009)-. Malgrat ser una proposta de temes propis, ha realitzat dos treballs d'homenatge centrats en l'obra de dos tòtems de la música nacional: el CD novel?la gràfica Petjades (2010), dedicat a Raimon, i més recentment, el CD+DVD en directe Del cor a les mans, versionant Ovidi Montllor.