09 de marzo de 2016
09.03.2016

PhotOn Festival torna a València amb una reflexió sobre les fronteres d'Europa

09.03.2016 | 04:15

La sisena edició del PhotOn Festival tornarà a València demà per a presentar l'exposició «Fronteres d'Europa» del Col·lectiu 5W, una reflexió profunda i periodística sobre el concepte de frontera que podrà veure's fins a maig en el Museu Valencià d'Etnologia.
El certamen exposarà per primera vegada el treball d'estos fotoperiodistes de la Revista 5W, i amb açò s'inclourà al Centre Cultural la Beneficència en la programació del circuit oficial del festival. Els periodistes han treballat durant dos mesos en els principals punts d'eixida i arribada dels milions de refugiats. La revista es va imprimir per primera vegada enguany, amb un nombre anomenat «Després de la guerra» que recorre el món per a detenir-se en totes les dimensions de la postguerra.

Cinc coordenades
L'exposició del Col·lectiu 5W comptarà amb més de 100 fotografies, mapes i textos que analitzaran l'arribada de refugiats a Europa a través de cinc coordenades del Mediterrani.
D'esta manera, el nord abordarà el camí per terra, amb trens, autobusos i caminades; el sud narrarà les històries de les platges líbies i els seus centres de detenció, ports ficticis, i l'eixida d'Àfrica; i en l'est es trobaran les illes gregues amb les roques, el salvavides i el risc immediat. D'altra banda, l'oest estarà representat per la tanca de Melilla, el filat, les concertines i el metall; mentre que el centre serà la immensitat del mar i la seua solitud, a més del rescat desesperat entre Líbia i Itàlia.
PhotOn Festival organitza cada any un circuit expositiu per rellevants espais culturals del centre de València, com el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València o el Mercat Central.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine