L'any 2000 Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va commemorar el 25 d'abril a la plaça de bous de València per darrera vegada. L'espectacle que havia començat a preparar per a la diada del 2001 ja no va poder celebrar-se. «Començava en aquell moment un període de creixent censura i persecució política a la nostra entitat», assegurava ahir Acció Cultural.

Ara, «quan s'acosta el primer aniversari del canvi», en les seues paraules, Acció Cultrual ha organitzat un nou aplec pel dissabte 23 d'abril a la plaça de bous de València. Un espectacle en homenatge a València que comptarà amb moltes col·laboracions, segons els organitzadors.

«Un concert especial i emotiu, per a la visibilització dels amples sectors del nostre país que aposten per la llengua i la cultura, que durant 20 anys han fet possible la seua pervivència i renovació, i que han treballat per alimentar l'esperança i multiplicar-la», explica Acció Cultural.

Encara que no està anunciat els participants en el concert, l'entitat ja ha iniciat una promoció inicial d'entrades a 6 euros «per celebrar que recuperem un espai públic, i afirmar amb veu alta i clara que la llengua i la cultura és més viva que mai».